Не лише обмін: Піонтковський пояснив, для чого Кремль арештовує західних журналістів
Не лише обмін: Піонтковський пояснив, для чого Кремль арештовує західних журналістів

Не лише обмін: Піонтковський пояснив, для чого Кремль арештовує західних журналістів

Російський публіцист та опозиційний політик Андрій Піонтковський вважає, що Владімір Путін це робить зокрема для обміну. Про це він розповів 24 Каналу. Проте він вважає, що цей вчинок кремлівського диктатора того ж ґатунку, що і його заява про розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Він вважає, що обидва ці вчинки будуть мати величезний зворотний ефект.

Пустопорожній шантаж

За словами опозиційного політика, рішення Путіна щодо ядерної зброї в Білорусі спрямоване в першу чергу проти Литви та Польщі.

Литовський парламент виступив з заявою про те, що потрібно припинити "дослухатися до цього маніяка з його ядерними загрозами". Це пустопорожній шантаж,
– наголосив Піонтковський.

Андрій Піонтковський про пустопорожні заяви та вчинки Путіна: дивіться відео

"Плюнув в обличчя" Китаю

Він зазначив, що Путін ще й посварився з Китаєм. Хоча він агресивно ставиться до Заходу та підтримує путінський режим, він категорично проти розповсюдження ядерної зброї. І тому Сі Цзіньпін вписав до політичної заяви, яку вони зробили разом з Путіним у Москві, що "категорично проти розміщення ядерними державами ядерної зброї на територіях неядерних країн".

Не встиг Сі долетіти до Пекіну, як Путін "плює в обличчя" своєму сюзерену, Проте, міністерство іноземних справ Китаю зробило заяву з цього приводу і підтвердили попередню позицію КНР,
– зауважив опозиціонер.

Андрій Піонтковський наголосив, що російська влада в такому стані, що весь час робить помилкові ходи. Вони керуються емоціями: напаскудити США, арештувати журналіста, загрожувати всьому світу. Путін розуміє, що він у всьому програє, але він бажає, хоча б на 10 хвилин відчути себе сильним. Однак весь світ сміється над ним.

Що відомо про арешт журналіста з США Евана Гершковича в Росії

  • 30 березня В російському Єкатеринбурзі було затримано журналіста американського видання The Wall Street Journal, громадянина США Евана Гершковича. Його звинувачують нібито у шпигунстві на Сполучені Штати та підозрюють у збиранні інформації одного з підприємств ВПК Росії.
  • 29 березня Гершкович пропав, і лише на наступний день з телеграм-канала адміністрації губернатора Свердловської області стало відомо про затримання журналіста The Wall Street Journal.
  • Пізніше ФСБ офіційно повідомили про затримання Гершковича, яким припинили його "незаконну діяльність". Речник Путіна Пєсков додав, що журналіста нібито "заскочили на місці злочину", однак про деталі справи не повідомив.
  • Держсекретар США Ентоні Блінкен відреагував на арешт в Росії Евана Гершковича. Він заявив, що Сполученні Штати рішуче засуджують арешт журналіста. Блінкен зауважив, що Держдепартамент США підтримує контакти з Wall Street Journal щодо подальшої долі Гершковича.
Теги по теме
Россия США Владимир Путин Беларусь
Источник материала
Поделиться сюжетом