Таємниче вбивство школярки: Ізраїль виправдав українця через 13 років після засудження до довічного ув'язнення
Таємниче вбивство школярки: Ізраїль виправдав українця через 13 років після засудження до довічного ув'язнення

Таємниче вбивство школярки: Ізраїль виправдав українця через 13 років після засудження до довічного ув'язнення

КИЇВ. 30 березня. УНН. Ізраїльський суд у четвер виправдав українця, засудженого за вбивство школярки 13 років тому. Про це УНН пише з посиланням Times of Israel.

Цитата

"Назаретський районний суд сьогодні виправдав... підсудного Романа Задорова у справі про вбивство Таїр Ради", - йдеться у повідомленні суду.

Деталі

Раду було знайдено з перерізаним горлом і в калюжі крові в туалеті середньої школи в Кацрині, місті на окупованих Ізраїлем Голанських висотах, у грудні 2006 року. Їй було 13 років.

Задорова, українця, який проживає в Ізраїлі та працював на будівництві в школі, заарештували через кілька днів, і йому було пред'явлено звинувачення в тому ж суді Назарета на підставі доказів і визнання, від якого він пізніше відмовився.

У 2010 році його було засуджено до довічного ув'язнення.

За висновками експертів Верховний суд розпорядився перегляд справи, і в 2014 році Назаретський районний суд знову визнав його винним, і наступного року Верховний суд залишив чинним це рішення після апеляції.

2021 року верховний суддя надав Задорову право на повторний розгляд справи, відпустивши його під домашній арешт на час процесу, що завершився в четвер, коли двоє з трьох суддів визнали його невинним у вбивстві Ради.

Судді, які виправдали його, послалися на "тверді та обґрунтовані сумніви" у винності Задорова і на те, що "звинувачення підсудного не доведено", йдеться у вироку.

Сидячи з дружиною та сином у залі суду, Задоров розплакався, коли глава колегії заявив, що він невинний. У короткому зверненні до ЗМІ після закінчення судового засідання Задоров подякував своїм прихильникам.

"Правда перемогла", - сказав він.

Мати Ради, Ілана, яка роками сумнівалася у винності Задорова, вказала пальцем на держобвинувачення, яке, за її словами, порушило справу не на тій людині.

"Вперше перемогла справедливість", - сказала вона про рішення, прийняте в четвер. "Наступний етап - розпочати пошук убивць, і ми знаємо, куди йти".

Виправдання Задорова викликало величезний інтерес в Ізраїлі, воно з'явилося на перших сторінках усіх великих газет та телевізійних передачах.

Вбивство та його, здавалося б, нескінченні судові розгляди роками розбурхували Ізраїль: книги та фільми заявляли про невинність та винність Задорова, оскільки багато питань, пов'язаних із цією справою, залишаються невирішеними.

Теги по теме
Израиль Убийство
Источник материала
Поделиться сюжетом