Невідомі особи у чернечих рясах та обливання “святою” водою з відра: що відбувається у Лаврі
Невідомі особи у чернечих рясах та обливання “святою” водою з відра: що відбувається у Лаврі

Невідомі особи у чернечих рясах та обливання “святою” водою з відра: що відбувається у Лаврі

Другий день поспіль комісія Мінкульту намагається зайти до Києво-Печерської лаври, щоб розпочати процес передачі святині у державну власність.

На заваді цього стали прихильники УПЦ МП, священники та представники цієї церкви. Приблизно сотня парафіян оточили всі входи до церкви.

Священник заявив ЗМІ, що нібито не було ніякого рішення суду.

Зараз дивляться

Комісія Мінкульту вирішила повернутися до адміністрації та не продовжувати свою роботу.

— Ключі нам надали, але не від тих дверей. Сьогодні ми здійснили знову спробу розпочати роботу комісії і дійти до цього приміщення, але повторився вчорашній день в іншій формі. Це вже були невідомі особи у чернечих рясах. Це ми теж зафіксували у своєму протоколі і будемо надавати як доказ правоохоронним органам, – сказала заступниця голови комісії Мар’яна Томин.

Наразі на території Лаври відбуваються конфлікти між громадянами, які називають себе активістами, та парафіянами УПЦ МП. Журналісти повідомили в ефірі телемарафону, що наразі відбувається словесна перепалка.

Також священник УПЦ МП почав обливати натовп водою, зокрема і з відра.

Вчора стало відомо, що  до Національного заповідника Києво-Печерська лавра про визнання недійсним одностороннього розірвання договору про безоплатне користування культовими будівлями та іншим майном.

30 березня віряни УПЦ МП  до Києво-Печерської лаври. Представники міністерства мали розпочати процес передачі державі майна святині.

Як відомо, на початку цього місяця заповідник Києво-Печерська лавра оголосив  з УПЦ МП про оренду території та будівель з 29 березня. Митрополит Павло заявив, що його парафія не покине стіни святині, .

Теги по теме
УПЦ МП Религия
Источник материала
Поделиться сюжетом