Пригожин реально мріє, що йому дозволять балотуватися в президенти, – політтехнолог
Пригожин реально мріє, що йому дозволять балотуватися в президенти, – політтехнолог

Пригожин реально мріє, що йому дозволять балотуватися в президенти, – політтехнолог

Таку думку в ефірі 24 Каналу висловив політтехнолог Михайло Шейтельман. За його словами, Пригожин може здобути народну любов у Росії, бо "душа росіян тягнеться до зеків".

Пригожин хоче стати президентом Росії

Шейтельман зазначив, що Пригожин, ймовірно, дійсно мріє стати президентом Росії, але не хоче йти проти Путіна. Власник вагнерівців хоче, аби Кремль дав йому можливість стати кандидатом.

Він хоче, щоб йому у Кремлі сказали: "Женю, висувайся теж на президентських виборах, ми так вирішили". Якби він цього не хотів, то не поїхав би з Африки. Він міг спокійно заробляти гроші на крадіжках алмазів та золота в Африці. Але він хоче займатись великою політикою та стати лідером,
– вважає він.

Політтехнолог підкреслив, що у Пригожина нема цілі перемогти Путіна на виборах у 2024 році. Це нереально, адже ці вибори будуть фейковими. Він хоче показати, що має народну любов.

На думку Михайла Шейтельмана, під час підрахунку голосів може виявитись, що Путін отримав найбільшу кількість голосів, а Пригожин – друге місце. Мовиться не про офіційні результати, адже Кремль може оголосити будь-які цифри.

"Образ Пригожина підходить для народної любові у Росії. Душа середнього росіянина тягнеться до зека, який прагне всіх вбити. Звичайно, Путіна перевершити не можна, бо він здатен завдати ядерного удару. Пригожин поки не вміє цього робити", – сказав політтехнолог.

Шейтельман про амбіції Пригожина: дивіться відео

Чи піде на це Кремль

Шейтельман переконаний, що Пригожин – не ворог Путіна та не планує з ним воювати. Але якщо російський диктатор втратить владу з різних причин, то власник ПВК "Вагнер" прагне стати його наступником.

Політтехнолог припустив, що Кремль може піти на такий крок, адже, швидше за все, Пригожин має в адміністрації президента своїх лобістів.

Я думаю, що є дві людини, яких не можна одночасно помістити у список кандидатів. Це Пригожин та Віктор Бут – колишній шпигун Росії, торговець зброєю, який відсидів довгі роки у тюрмі,
– каже він.

Михайло Шейтельман пояснив, що обидва є шахраями та зеками, тому у них один типаж. Але такий кандидат точно потрібен Кремлю.

Пригожин створює собі образ конкурента Путіна: думка ISW

  • Євгеній Пригожин може використати медійність для того, щоб показати себе можливим претендентом на президентські вибори в Росії 2024 року. Зокрема, 14 березня у своєму інтерв'ю він зімітував Путіна. Про це розповіли аналітики Інституту вивчення війни.
  • У фінансиста ПВК "Вагнер" є власне Федеральне агентство новин. 14 березня Пригожин дав інтерв'ю російським журналістам (а точніше, пропагандистам) Russia Today, РИА Новости й Федеральному агентству новин, звісно ж.
  • Формат розмови був незвичним для стилю Пригожина – під час нього фінансист, здавалося, імітував традиційну зйомку президента Росії Владіміра Путіна. Фахівці припускають, що це могло бути як черговою спробою потролити та присоромити Путіна, так і способом показати, що медійний та знаний у суспільстві Пригожин може замінити чинного президента на виборах 2024.
  • Те, що він сидить за столом навпроти його аудиторії, – дуже схоже на те, як Путін знімає відеоролики. До слова, такий стиль фільмування не притаманний для Пригожина, він зазвичай не використовує такого "стерильного формату" і надає перевагу брутальній та динамічній, а не статичній зйомці.
Теги по теме
Россия Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом