Подія століття. Перший арешт екс-президента СШАСюжет
Подія століття. Перший арешт екс-президента СШАСюжет

Подія століття. Перший арешт екс-президента СШАСюжет

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Трамп снова вошел в историю

Дональд Трамп став першим в історії екс-президентом США, якому в рамках судового розгляду будуть офіційно пред’явлені звинувачення у кримінальній справі.

 

Дональд Трамп вже незабаром стане першим екс-президентом США, звинуваченим у скоєнні кримінального злочину. У нього знімуть відбитки пальців, сфотографують у профіль та анфас, і колишній голова Білого дому офіційно отримає статус підсудного. Ці події вже називають тектонічним зрушенням в американській політиці. Якими можуть бути наслідки цієї події?

 

Лінія захисту Трампа

 

Звинувачення пред’явлено Трампу за 30 епізодами. Це взагалі космос. Найяскравіша історія – сплата грошей із виборчого фонду екс-президента порнозірки Стормі Деніелс за мовчання про зв’язок із Трампом.

 

Які саме звинувачення суд висуне екс-президенту в рамках порушеної кримінальної справи, поки що до кінця зрозуміло, але сам Трамп, його діти та армія найнятих ними адвокатів вже в один голос їх заперечують, називаючи кримінальну справу політично мотивованою.

 

Минулої суботи, виступаючи на зустрічі зі своїми прихильниками в Техасі, Трамп був просто зациклений на темі арешту, який йому загрожував.

 

“Це неправомірні дії прокуратури, – сказав Трамп про розслідування окружного прокурора Нью-Йорка. – Для цих ліворадикальних маніяків немає жодної різниці, що людина невинна”.

 

Балотуватися може

 

Ні кримінальне переслідування, ні навіть судимість не є приводом для недопущення чи зняття кандидата з виборчих перегонів. Трамп балотуватиметься. Але для цього йому доведеться виграти номінацію від Республіканської партії.

 

Як тільки було оголошено про рішення звинуватити Трампу, багато членів Республіканської партії поспішили виступити на захист свого колишнього президента.

 

Ряд високопоставлених конгресменів із Палати представників назвали обвинувальний висновок обурливим та пообіцяли провести ретельне парламентське розслідування.

 

Напади на Трампа засудили навіть кілька його потенційних суперників у боротьбі за республіканську номінацію на майбутніх президентських виборах.

 

“Кримінальне переслідування будь-якого тяжкого злочину – запорука безпеки американців, але переслідування з політичних мотивів загрожують перетворити американську правову систему на інструмент для зловживань”, – заявив Майк Помпео, який в адміністрації Трампа обіймав посаду голови Держдепу.

 

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс, якого вважають головним потенційним суперником Трампа на праймеріз, також досить різко висловився з цього приводу, назвавши обвинувальний висновок “не відповідним американському духу” (“un-American”).

 

Тим часом передвиборний штаб Трампа намагається обернути ситуацію, що склалася, на свою користь, оголосивши – на тлі першосмужних заголовків і скандальних новин – новий збір пожертв на потреби майбутньої кампанії.

 

Байден мовчить

 

Досі Білий дім ретельно уникав будь-яких коментарів з приводу подій, що стрімко розвиваються. Такої ж стратегії американська адміністрація дотримувалася і в ході розгляду у справі про імпічмент Трампа в сенаті в 2021 році, після нападу на Капітолій, що стався 6 січня.

 

 



Джерело

Теги по теме
США Джо Байден Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом