У Бучі прем’єри трьох країн висловили підтримку Україні
У Бучі прем’єри трьох країн висловили підтримку Україні

У Бучі прем’єри трьох країн висловили підтримку Україні

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб звернувся українською мовою: “Сьогодні всі ми – українці. Ваш прапор – це наш прапор”.

 
Прем’єри Словаччини, Словенії та Хорватії під час візиту до Бучі у річницю її звільнення заявили про повну підтримку України та необхідність покарання за злочини, скоєні військовими РФ.
 
Прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб звернувся українською мовою.
 
“Те, що російські агресори зробили, не може бути пробачено… Ми з вами в цей тяжкий час. Ми повинні підтримати вас у пошуках правосуддя. Тільки покарання тим, хто вчинив злочини… Сьогодні всі ми – українці. Ваш прапор – це наш прапор”, – сказав він.
 
Прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович заявив, що “Буча показала справжнє обличчя російської агресії”.
 
“Мета була – налякати, але українські громадяни показали, що таке бути патріотами, перемагати у боротьбі за цінності, які ми поділяємо… Україна має солідарність світової спільноти”, – зазначив він.
 
За словами Пленковича, Україна має відновити свою територіальну цілісність та звільнити окуповані території.
 
“Вчинені злочини вимагають правосуддя та покарання. Саме тому ми підписуємо сьогодні Бучанську декларацію, яка закликає до покарання всіх, хто вчинив злочини”, – сказав він.
 
“Ви користуєтеся нашою підтримкою, тому що ви – на правильній стороні історії… Ви платите за свободу величезні жертви. Україна заслуговує бути вільною, демократичною державою. Україна – це Європа. Вона має бути членом Євросоюзу”, – заявив у свою чергу прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер.
 
 
Нагадаємо, сьогодні до України прибули прем’єри трьох країн Європи.
 
Президент України Володимир Зеленський та глави іноземних держав та урядів вшанували пам’ять мешканців міста Бучі у Київській області, які загинули під час російської окупації.
 
 
 



Джерело

Теги по теме
премьер-министр
Источник материала
Поделиться сюжетом