В ОП розповіли про переговори Зеленського з прем’єром Словенії
В ОП розповіли про переговори Зеленського з прем’єром Словенії

В ОП розповіли про переговори Зеленського з прем’єром Словенії

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Володимир Зеленський та Роберт Голоб обговорили актуальні питання порядку денного, включаючи ситуацію на фронті.

 
 
 
Президент Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Словенії Робертом Голобом, який приїхав в Україну з візитом. Про це повідомив Офіс президента у п’ятницю, 31 березня.
 
 
 
“Хочу подякувати вам за те, що знайшли час відвідати нас у такий важливий день – день деокупації Бучі. Також вдячний за всю допомогу, яку ви надали Україні для зміцнення на полі бою”, – сказав Зеленський на адресу Голоба.
 
Український лідер особливо наголосив на важливості недавнього рішення уряду Словенії щодо виділення нового пакета військової допомоги Україні. У цьому контексті Зеленський поінформував гостя про розвиток ситуації на фронті і наголосив, що продовження дієвої та активної оборонної підтримки України з боку всіх партнерів і союзників сьогодні, як ніколи, важливе.
 
Президент наголосив на готовності Словенії приєднатися до подальших консолідованих кроків щодо імплементації української Формули миру, спрямованої на досягнення сталого і справедливого миру в нашій країні.
 
Обговорювалося питання взаємодії між країнами щодо відновлення на звільнених територіях. Проекти вже розпочалися у Житомирській та Харківській областях.
 
Президент і прем’єр підняли питання європейської та євроатлантичної інтеграції України. Було відзначено налаштованість Києва зробити все необхідне для ухвалення рішення про початок до кінця поточного року переговорів про вступ у ЄС і наголошено на важливості підтримки Словенією нашої держави на цьому шляху.
 
Зеленський також окремо подякував Словенії за тепле ставлення до українців, які мусили залишити свою батьківщину через російське вторгнення.
 
У рамках зустрічі президент України та прем’єр-міністр Словенії підписали спільну декларацію, яка сприятиме посиленню співробітництва між двома країнами.
 
Нагадаємо, сьогодні в Україну, крім Роберта Голоба, приїхала президентка Молдови, а також прем’єр-міністри Хорватії та Словаччини.
 
 
 
 



Джерело

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом