В Україну прибули прем’єри трьох країн Європи
В Україну прибули прем’єри трьох країн Європи

В Україну прибули прем’єри трьох країн Європи

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Глави урядів Хорватії, Словаччини та Словенії візьмуть участь у саміті “Буча – відповідальність Росії за злочини в Україні”.

 
Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Хегер, прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович та прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб прибули до Києва на саміт з нагоди річниці визволення Бучі. Про це стало відомо у п’ятницю, 31 березня.
 
Так, словацька агенція TASR повідомляє, що прем’єр Словаччини Хегер сьогодні прибув до України, де зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.
 
Разом із Хегером до Києва приїхав також міністр оборони Словаччини Ярослав Надь. Час та місце зустрічі не повідомляються заздалегідь з міркувань безпеки.
 
Як розповів Хегер, Зеленський запросив його відвідати Україну у телефонній розмові після того, як Словаччина схвалила передачу Києву винищувачів МІГ-29.
 
Надь, своєю чергою, протягом дня має зустрітися зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим.
 
Також до Києва вранці прибув прем’єр Хорватії Андрій Пленкович, який планує зустрічі із Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком. З ним також прибув міністр у справах ветеранів Хорватії Томо Ведмідь.
 
Як повідомляється на сайті хорватського уряду, разом із Зеленським, Хегером, Голобом та президентом Молдови Маєю Санду вони візьмуть участь у саміті “Буча – відповідальність Росії за злочини в Україні” у Києві з нагоди річниці звільнення Бучі. Після цього відбудеться спільна прес-конференція.
 
Це другий візит Пленковича до України від початку російської агресії 24 лютого 2022 року. У травні минулого року він зустрівся у Києві з керівництвом України, відвідав Ірпінь та Бучу Київської області.
 
Словенська газета Delo, своєю чергою, повідомила про прибуття до Києва прем’єр-міністра Словенії Роберта Голоба. Він має намір у п’ятницю зустрітися із Зеленським.
 
Для прем’єр-міністра Словенії це перший візит до України після приходу до влади і його мета – підтвердити підтримку Словенією України, яка з лютого минулого року є жертвою російської агресії.
 
Також Голоба приймуть у Києві Шмигаль та Стефанчук.
 
Нагадаємо, у річницю звільнення Бучі на Київщині президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи не пробачить звірства російських окупантів і покарає всіх винних. Глава держави 31 березня опублікував відео, на якому показав кадри до та після захоплення міста.
 
Чорний день. Найбільш криваві військові злочини РФ. 18+
 
 
 



Джерело

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский премьер-министр
Источник материала
Поделиться сюжетом