Затримують щодня: у Зеленського назвали основні категорії зрадників України
Затримують щодня: у Зеленського назвали основні категорії зрадників України

Затримують щодня: у Зеленського назвали основні категорії зрадників України

Подоляк розповів, скільки зрадників щодня затримує СБУ / фото УНІАН

Служба безпеки України кожного дня виявляє людей, які співпрацюють з Росією та намагаються надати ворогу інформацію про військові частини чи переміщення української техніки. Таку заяву зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Кожного дня СБУ виловлює 5-6 людей, які отримують підозру. Вони йдуть через суди, отримують конкретні терміни ув’язнення тощо. Це цілі мережі, які роками створювалися Росією. Це і колишні наші силовики, і колишні держслужбовці. Уже рік війни, і кожного дня це виловлюється. Це перша складова", – розповів він в ефірі "24 каналу".

Крім того, є люди, які заробляли гроші на Росії на різноманітних "сірих" схемах щодо постачання сировини, збуту товарів тощо. Одним із таких прикладів, за словами Подоляка, є співвласник "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв, проте в реальності таких суб'єктів десятки тисяч.

Відео дня

Існує ще одна категорія зрадників – люди, які мріють жити в Радянському Союзі. Їх, зокрема, можна було побачити нещодавно поблизу Києво-Печерської лаври. Подоляк припускає, що таких  людей може бути 10% по всій країні.

"Це ті, які щиро вірять, що вони мають жити в Радянському Союзі. В таборах Радянського Союзу. І це просто мерзенна поведінка: "Ви нас ображаєте, ми маємо право молитися своїм богам" тощо. Немає ніяких "своїх богів". Є російська пропаганда. І крапка. УПЦ МП була одним із ключових елементів пропаганди в Україні. Тому 800 – це дуже маленька цифра. На жаль, за 30 років сформувалася ціла плеяда людей, які так чи інакше працюють на Росію", – резюмував Подоляк.

Читайте також:
Кулеба розповів, скільки країн ОБСЄ вирішуватимуть проблему вивезення РФ українських дітей
В Україні хочуть заборонити призначати корупціонерів керівниками ВУЗів
В Україні винесено перший вирок за депортацію населення з Криму

Затримання агентів РФ в Україні: останні новини

У Львові затримали жінку, яка прикидалася переселенкою та збирала інформацію про Збройні сили України. Шпигунка виявилась мешканкою Миколаївщини. При чому, її брата – теж зрадника Батьківщини – нещодавно також затримали. 

Контррозвідка Служби безпеки України провела спецоперацію на Чернігівщині та викрила ще одного російського агента. Ним виявився прикордонник, який намагався передати ФСБ інформацію про охорону північних кордонів України. Російські спцеслужби завербували його ще до повномасштабного вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Україна готує активні дії, що наближатимуть перемогу – Зеленський
  • На відродження Маріуполя знадобиться 20 років - мер міста
  • У Пентагоні розповіли, скільки українських військових проходять навчання за кордоном
Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом