Вчені прогнозують зростання захворюваності на пташиний грип
Вчені прогнозують зростання захворюваності на пташиний грип

Вчені прогнозують зростання захворюваності на пташиний грип

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Оскільки морські птахи повертаються до узбережжь Великобританії, професор Ян Браун, директор наукової служби державного Агентства з охорони здоров'я тварин і рослин, наголосив на можливому зростанні захворюваності та необхідності бути пильними, передає УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

Вчені перебувають у стані підвищеної готовності до нового припливу пташиного грипу, оскільки морські птахи у великій кількості повертаються на узбережжя Великобританії на час гніздування.І це також підвищить ризик передачі вірусу ссавцям.

Професор Ян Браун, директор наукових служб державного Агентства з охорони здоров'я тварин і рослин (APHA), сказав у інтерв'ю Sky News, що джерело вірусу, що стоїть за минулорічною загибеллю олуш (вид птахів - ред.), досі незрозуміле.

"Схоже, що вірус був занесений до колонії морських птахів іншою популяцією", - сказав він.

"Чайки, які, як ми знаємо, дуже сприйнятливі до цього вірусу, можуть його переносити та поширювати. Тож теоретично вони можуть занести його до колонії", - зазначив Браун.

Доповнення

Вірус H5N1 став причиною загибелі тисяч морських птахів минулого року. У найбільш численних колоніях минулого року загинуло 80% пташенят олуш.

Источник материала
loader
loader