В Україні з нагоди затоплення "Москви" з'явиться нове свято: що відзначатимуть українці
В Україні з нагоди затоплення "Москви" з'явиться нове свято: що відзначатимуть українці

В Україні з нагоди затоплення "Москви" з'явиться нове свято: що відзначатимуть українці

Президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження щорічного Дня працівника оборонно-промислового комплексу України 13 квітня. Указ набирає чинності з дня його опублікування

Сьогодні в нас визначний день, – Зеленський

"Те, що Україна вистояла, те, що Україна може боротися та звільняти свою землю, те, що Україна впевнена у своєму майбутньому, багато в чому базується на нашій упевненості в уміннях і талантах, розумі й стратегічному мисленні всіх, хто ефективно працює в українському оборонно-промисловому комплексі та здатний його розвивати", – зазначив президент.

Зеленський наголосив, що саме українська ракета "Нептун" відправила "Москву" на дно Чорного моря.

Сьогодні в нас визначний день. 13 квітня 2022 року українська ракета допомогла навести лад в українській акваторії Чорного моря. Завдяки нашому "Нептуну" ворожий флагман відправився саме туди, де йому й місце, як і всім іншим російським військовим кораблям,
– додав президент.

Саме тому, як наголосив Зеленський, 13 квітня відсьогодні буде щороку відзначатися як професійний день усіх працівників і працівниць оборонно-промислового комплексу України.

"Вітаю вас із професійним днем і дякую за те, що ваша робота додає усій Україні часу і можливостей, перемог і безпеки!", – резюмував глава держави.

Що відомо про удар по "Москві"

  • У лютому 2022 року екіпаж крейсера "Москва" підійшов до острова Зміїний та закликав українських військових здатися. У відповідь від українських військових пролунала вже легендарна фраза – "Російський військовий корабель, іди на х*й".
  • 13 квітня з'явилася перша інформація про нібито пожежу на крейсері "Москва". Вже 14 квітня Україна підтвердила, що "Москва" пішла на дно після удару "Нептуном".
  • Через рік після успішної операції в Україні навіть показали відео пуску ракет по "Москві".
  • Знищення "Москви" було важливим для України, оскільки Росії довелося відвести свій флот і ховатися на південь і схід від окупованого Криму.
  • Важливо зазначити, що на момент удару на "Москві" було понад 500 людей, більшість з яких загинули. Проте в Кремлі цинічно не визнають втрати.
Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader