Без західних винищувачів контрнаступ ЗСУ приречений, – «Financial Times»
Без західних винищувачів контрнаступ ЗСУ приречений, – «Financial Times»

Без західних винищувачів контрнаступ ЗСУ приречений, – «Financial Times»

Для того, щоб танкові колони Збройних сил України могли прорватися в ближній тил російських окупантів, Сили оборони мають мати потужні сучасні винищувачі, інакше нашу бронетехніку розіб’є ворожа авіація.

Без західних винищувачів контрнаступ ЗСУ приречений, – «Financial Times» - Фото 1Приблизно так, як громила українська авіація бронетанкові колони загарбників на початку широкомасштабного вторгнення. І навіть гірше, адже в РФ в десятки разів більше літаків. Наразі вони не залітають на вільну територію, бо їх збиває розгорнута система протиповітряної оборони. Але наступаючі підрозділи вийдуть з під її захисту, а розгорнути ПВО над ними неможливо.

На нашу думку, це головна теза зі статті «Financial Times» про ризики очікуваного контрнаступу ЗСУ. І вона пояснює, чому офіційний Київ так категорично вимагає від Заходу сучасні винищувачі.

Але є й інші застороги: «Російська оборона зазвичай складається з мінного поля, за яким ідуть лінії бетонних стовпчиків пірамідальної форми, названих «зубами дракона», щоб уповільнити рух механізованих частин. За ними розташовується ще одне мінне поле, ще через 400 м — лінія траншей і бліндажів, а через 500 м — протитанковий рів».

Звичайно не скрізь оборона РФ така потужна. Але вона саме така на бажаних ключових  напрямках, і подолати цю «смугу перешкод» під ворожим вогнем вкрай складно.

Також видання вказує на те, що в України через втрати залишилося мало досвідчених бійців. Хоча тут же додає, що в інтервентів справи не кращі, а втрати вдвічі більше.

Источник материала
loader
loader