19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
50 тис. – дуже мало? Допис активіста про зарплати менеджерів держкомпаній під час війни збурив мережу
50 тис. – дуже мало? Допис активіста про зарплати менеджерів держкомпаній під час війни збурив мережу

50 тис. – дуже мало? Допис активіста про зарплати менеджерів держкомпаній під час війни збурив мережу

У соцмережі спалахнув новий скандал довкола допису експерта в сфері антикорупційної політики, голови Правління StateWatch Олександра Лємєнова, який різко висловив думку щодо моральності під час війни. Юриста обурюють засудження за похід у кафе чи ресторан, відвідини концертів, а також заборона критикувати владу та обовʼязок віддавати гроші на ЗСУ.

«Так, звісно, клоуни, побудуйте тут військовий комунізм», – написав Лємєнов.

Також експерт зауважив, що працівників на топ-посадах обмежують у зарплатні, адже ринкова плата значно вища. «Зарплати топ-менеджерів по 50 тис. грн, тоді як ринкова вартість 400 тис.», – зауважив Лємєнов. 

Крім того, у нього складається враження, що українці переможуть у війні, але програють мир.

Зауважимо, що напередодні Верховна Рада повернула раніше скасовані 30 тис. грн доплат українським військовим та обмежила заробітні плати у державному секторі. Тепер українські чиновники отримуватимуть не більше 67 тис. грн.

На допис Лємєнова відреагувало чимало користувачів, зокрема є ті, хто шокований та розлючений подібними словами. Деякі вражені розмовами про великі гроші на топ-посадах на тлі зарплатні та праці військових.

Деякі українці погоджуються з юристом.

Є й ті, хто намагається сприйняти ситуацію з гумором та сарказмом.

Дехто вважає такі сильні почуття моралі та справедливості, про які писав автор допису, відхиленнями.

Журналістка та політоглядачка Наталя Іщенко у відповідь на пост написала власний допис, де засудила позицію Лємєнова. Вона підкреслила, що програш у війні має саме такий вигляд, як думки юриста.

На допис журналістки відреагували схвально, адже переймаються за здорове суспільство, де шанують військових і розуміють, що відбувається у країні.

Проте навіть під критичним допис можна побачити й коментарі тих, хто теж бачить проблему завищеної моральності.

Тож українці у питанні доцільності й морального права розважатися й жити на повну у тилу опинилися по різні боки.

Зазначимо, депутатка «Європейської солідарності» Ірина Никорак розповіла: є абсолютно неприйнятним, коли під час повномасштабного вторгнення, яке триває понад рік, дехто в державному секторі отримує зарплати понад пів мільйона гривень. Водночас військовослужбовці, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, не мали можливості отримувати надбавки в розмірі 30 тис. грн. 

Источник материала
Поделиться сюжетом