Китай хоче стати посередником у ще одному конфлікті
Китай хоче стати посередником у ще одному конфлікті

Китай хоче стати посередником у ще одному конфлікті

Пекін заявив про бажання стати посередником у відновленні мирних переговорів між Ізраїлем та Палестиною. Про це сказав міністр закордонних справ КНР Цінь Ган, передає Xinhua.

Зазначається, що Ган провів телефонні розмови зі своїми ізраїльським і палестинським колегами Елі Коеном та Ріядом Аль-Малікі. Після цього він сказав, що необхідно відновити мирні переговори та впровадити раніше досягненні домовленості.

«Китай не має егоїстичних інтересів у ізраїльсько-палестинському питанні і лише сподівається, що Ізраїль та Палестина зможуть мирно співіснувати й захищати регіональний мир і стабільність», – сказав Цінь.

До відома, «мирний план» Китаюмістить 12 принципів, які, на переконання влади, мають сприяти закінченню війни РФ проти України. Однак саме слово «війна» в документі не згадується — в англійській версії документа автори використовують слова «конфлікт» та «українська криза».

Сполучені Штати Америки відреагували на так званий «мирний план» Китаю по Україні. В адміністрації американського президента Джо Байдена нагадали, що війна в Україні може закінчитися хоч завтра, оскільки це «війна вибору» російського диктатора Володимира Путіна.

Источник материала
loader
loader