МЗС вживає заходів щодо евакуації з Судану
МЗС вживає заходів щодо евакуації з Судану

МЗС вживає заходів щодо евакуації з Судану

Міністерство закордонних справ України вживає активних заходів щодо евакуації наших громадян із Судану. В даний часормуються списки осіб, відпрацьовуються логістичні маршрути та аспекти безпеки. Про це пише Facebook-сторінка прес-секретаря МЗС України Олега Ніколенко.

- МЗС, посольство України в Єгипті та інші причетні відомства зараз вживають активних заходів для евакуації українців, які опинилися в зоні бойових дій. Зокрема, сформовано список осіб, які виявили бажання залишити країну, відпрацьовуються логістичні маршрути та аспекти безпеки. Підтримуємо також зв'язок із міжнародними партнерами, - пише Ніколенко.

Деталі про евакуацію буде повідомлено пізніше, коли це буде безпечно для наших громадян. Номери посольства України в Єгипті: +20 100 00 396 48 або електронною поштою: emb_eg@mfa.gov.ua; почесного консульства України у Хартумі: +249 91 230 2520;
МЗС України: +380442381588 або електронною поштою: cons_or@mfa.gov.ua.

З 15 квітня у столиці Судану Хартум та низці інших міст спалахнули бої між армією та силами швидкого реагування. Нещодавно до збройних сил Судану заявили, що їм вдалося придушити спробу перевороту в країні, проте військові дії будуть продовжені.

Теги по теме
МИД Украины
Источник материала
loader
loader