20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Скандал у Росії з сином прессекретаря Путіна: як Пєсков-молодший "воював в Україні"
Скандал у Росії з сином прессекретаря Путіна: як Пєсков-молодший "воював в Україні"

Скандал у Росії з сином прессекретаря Путіна: як Пєсков-молодший "воював в Україні"

Кремлівська пропаганда намагалася показати, що діти еліти нібито теж воюють на фронті.

В Росії син Дмитра Пєскова, прессекретаря президента РФ Володимира Путіна, опинився в центрі скандалу. Син Пєскова Микола Чоулз намагався "приписати" собі участь у війні проти України у лавах ПВК "Вагнер"

В Кремлі вирішили показати, що діти топ-чиновників воюють на фронті разом з простими росіянами, але були викриті в брехні.

ТСН.ua зібрав подробиці скандалу в РФ.

Фейкова служба у "Вагнері"

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин  повідомив, що до нього начебто звернувся Дмитро Пєсков з проханням щодо свого сина Миколи Чоулза

"Прийшов і каже: "Забери його простим артилеристом". До речі, відпрацював цілком нормально. Простим артилеристом, по коліно в бруді, на "Урагані". Мало хто про це знає", - сказав Пригожин.

Микола Чоулз в інтерв'ю кремлівським пропагандистським ЗМІ заявив, що воював "трохи менше, ніж півроку". За його словами, він начебто пішов у "Вагнер" рядовим під чужим прізвищем і встиг отримати медаль "За відвагу".

Сам Дмитро Пєсков на запитання про службу сина у "Вагнері" відповідає неохоче:

"Так, справді, він брав участь у спеціальній воєнній операції. Більше я не хотів би говорити, це не має відношення до моєї роботи".

Російські пропагандистські ЗМІ також оприлюднили фото людини з закритим обличчям у військовій формі - начебто знімок з особистого архіву Миколи Чоулза.

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов також опублікував "ексклюзивні кадри з Миколою Пєсковим на фронті", де поряд з пропагандистом стоїть невідомий чоловік у масці. Як стверджує Соловйов, запис зробили наприкінці січня під Соледаром.

Пропагандисти навіть оприлюднили фото з присяги Миколи Чоулза, проте згодом з'ясувалося, що світлина 2007 року і на ній - син Петра Порошенка Олексій. У кадр потрапив і сам п'ятий президент України.

Москва замість лінії фронту

У Мережу потрапили скріншоти з камер спостереження у Москві, які свідчать, що Микола Чоулз (Пєсков) у час, коли він мав воювати в Україні, порушував правила на московських вулицях за кермом своєї улюбленої Tesla Model X.

"З початку і до кінця 2022 року авто активно пересувалося Москвою і навіть збереглися дані про штрафи. Так, у заявлений період "служби" Миколи, електрокар на звичних господареві маршрутах порушував правила у липні та листопаді 2022 року. І є всі підстави вважати, що за кермом був сам Микола", - повідомляв Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ".

Своєю чергою, Telegram-канал "Агентство" зауважує, що син речника Путіна зізнається у використанні підробленого паспорта, а за цей злочин передбачено до року позбавлення волі. За статтею про найманство кримінального кодексу РФ Пєскову-молодшому має "світити" до семи років, а за незаконне придбання і зберігання зброї - до п'яти років в'язниці.

Нагадаємо, коли в Росії у вересні 2022 року оголосили мобілізацію, Микола Чоулз назвав "не зовсім правильним", щоб його відправляли на війну. Представники команди російського опозиціонера Навального опублікували телефонну розмову з сином Пєскова. Чоловік, який назвався "військовим комісаром", запропонував йому прийти на медогляд, щоб піти воювати проти України. Проте Микола Чоулз відмовився, аргументуючи це тим, що він вирішить це питання "на іншому рівні".

Реакція соцмереж

Інтернет-користувачі активно обговорюють невдалу спробу кремлівської пропаганди зробити з сина Пєскова героя:

Источник материала
Поделиться сюжетом