У чому відмінність наливок від настоянок
У чому відмінність наливок від настоянок

У чому відмінність наливок від настоянок

Мода на настоянки та наливки захоплює Україну. Ці алкогольні продукти вважаються кориснішими, ніж традиційна горілка. А наливка — ще й смачніша. Раніше настойки та наливки часто виготовляли в домашніх умовах. Сьогодні все частіше вони з’являються у винних картах барів та ресторанів. Також можна купити наливку чи настоянку в одному з інтернет-магазинів. Пропонований асортимент алкоголю широкий – з травами, з хріном, медом, курагою та смородиною. При цьому далеко не кожен покупець знає різницю між настойкою та наливкою. А вона суттєва.

Наливки та настоянки: відмінності

Наливка завжди солодка через високий вміст цукру. Багато в чому вона нагадує на смак лікер. Однак технологія виготовлення інша. Наливки готують на ягодах та фруктах. Основою виступає горілка або питний спирт. У чистий або розбавлений дистилят додають будь-які ягоди та цукор у пропорції 1*1*1. Підійде смородина або малина, відмінна наливка вийде з полуниці, вишні, сливи, персика. Для наливки використовують м’якоть плодів із шкіркою. А кісточки та насіння обов’язково видаляються, тому що при взаємодії зі спиртом вони виділяють токсичні речовини.

Настойки виготовляються також із ягід, а також трав, квітів, коренів, шишок. У їхньому складі можуть бути найнесподіваніші інгредієнти. Наприклад, хріновуха наполягає на корені хрону, а настоянка полину – на суцвіттях аптечної трави полину звичайного. Цей алкоголь часто має лікувальний ефект — нормалізує тиск, сприяє травленню, зміцнює імунітет при дозованому регулярному вживанні. При виробництві настоянок чітко дотримується рецептури, оскільки зміна її вплине на лікарські властивості напою. Настоянка на відміну від наливки може бути гіркою, солодко-гіркою. Смак залежить від інгредієнтів та присутність цукру в ній зовсім не обов’язково.

Наливки та настоянки: різниця у приготуванні

Наливка – алкогольний напій з м’якими, соковитими інгредієнтами, що віддають у спирт свій сік у процесі приготування. Ягоди з цукром у спирті дозрівають 1-6 місяців у темному місці. Потім продукт проціджують, розводять водою до потрібного градуса міцності – 18-20 градусів.

Настоянка – міцний алкоголь із сухими інгредієнтами, що передають у спирт свої ефірні компоненти шляхом їх поступового розчинення. Настоянки витримують близько місяця. до 40-80 градусів.

У жодному з процесів не передбачено бродіння. Якщо приготування наливки чи настоянки здається вам складним, купіть готову якісну алкогольну продукцію у перевіреному магазині. На сайті Маудау представлений вибір наливок та лікерів.

Як вживати наливки та настойки

Розглядайте наливку як альтернативу вину – її часто подають як аперитив. За смаковими параметрами вона схожа на лікер. Настоянки не п’ють просто так. Їхнє основне завдання — вирішувати проблеми зі здоров’ям і попереджати захворювання. Перед вживанням настойки часто розбавляють водою або сам лікарський продукт «капають» у воду.

Источник материала
loader
loader