Спалах кору в Росії: у Москві закінчуються вакцини проти небезпечної інфекції
Спалах кору в Росії: у Москві закінчуються вакцини проти небезпечної інфекції

Спалах кору в Росії: у Москві закінчуються вакцини проти небезпечної інфекції

Брак вакцин проти кору в Москві

За даними РосЗМІ, нестача однокомпонентної вакцини від кору стало складною ситуацією. Мережі клінік "Медсі", "ABC-медицина", "Євромедклінік", "Юніклінік", "Медлайн-сервіс" та "Центравіамед" зіткнулися з відсутністю цього препарату. Представники цих клінік підтвердили цю інформацію.

Заступник медичного директора "Медсі" Ксенія Шеховцева пояснила, що вакцини не було через те, що постачання спрямовані пріоритетно до державних клінік. Тим часом у мережах "Медскан" та "Інвітро" заявили, що мають наявність препарату, попри те, що попит збільшився на моно- і комбіновані вакцини від кору.

Комбіновані вакцини, які можуть допомогти в боротьбі з цим захворюванням. Ці вакцини дозволяють проводити щеплення від кору, навіть якщо раніше були проведені щеплення від краснухи та паротиту. Відповідно до даних пацієнтів, комбіновані вакцини залишаються доступними і є альтернативою в разі відсутності однокомпонентних вакцин від кору.

Спалах кору в Росії

Глава Росспоживнагляду Ганна Попова 20 квітня 2023 року, під час робочої поїздки до Саратова, розповіла журналістам, що у 44 регіонах Росії зареєстровані випадки кору, а у трьох захворюваність не обмежилася локальними спалахами.

Станом на 10 квітня кір діагностували більш ніж у 750 осіб. Влада Росії вважає, що причина такого зростання захворюваності в тому, що за час пандемії частка щеплених людей стала меншою.

Источник материала
loader
loader