У бою за Бахмут загинув доброволець із Ірландії
У бою за Бахмут загинув доброволець із Ірландії

У бою за Бахмут загинув доброволець із Ірландії

У бою поблизу Бахмута Донецької області загинув ірландський доброволець Фінбар Кефферкі. Про це повідомляє Sky News.

Міністр закордонних справ Ірландії Мішель Мартін віддав шану ірландцю «з чіткими принципами», який загинув в Україні.

«Мої глибокі співчуття родині Кефферкі з приводу сумної смерті Фінбара. Він, очевидно, був молодою людиною чітких принципів. Наші думки і молитви сьогодні з родиною», – сказав Мартін.

Родина Кафферкі опублікувало заяву, в якій підтвердила інформацію про його загибель в Україні.  Кафферкі, якому було близько 40 років, був уродженцем острова Ахілл у графстві Майо. Він був військовим добровольцем і мав бойовий досвід у Сирії, де допомагав курдським бійцям у боротьбі проти «Ісламської держави».

Колишній учасник кампанії Shell to Sea, спрямованої проти газового проєкту Corrib, нещодавно поїхав до України, щоб допомогти її збройним силам.

У заяві, оприлюдненій вчора ввечері, його сім'я повідомила, що очікує подальших подробиць про те, що сталося  Кафферкі. За їхніми словами, він був убитий поблизу Бахмута на сході України.

Триває 429-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Цієї доби Росія завдала чергового масованого ракетного удару по цивільних об’єктах та житлових будинках. Нажаль, є влучання. Загинули та отримали поранення мирні люди. Не маючи бажаних результатів на полі бою, російський агресор цинічно продовжує застосовувати тактику терору, тим самим грубо порушує норми Міжнародного гуманітарного права.

Источник материала
loader
loader