NYT: Американське видання Vice опинилось на межі банкрутства
NYT: Американське видання Vice опинилось на межі банкрутства

NYT: Американське видання Vice опинилось на межі банкрутства

За даними джерел, компанія оголосить про банкрутство у найближчі тижні, якщо не знайде покупця.

Популярне американське інтернет-видання Vice готується подати заяву про банкрутство найближчими тижнями. Про це повідомила у вівторок газета New York Times з посиланням на власні джерела.

Як пише газета, Vice зможе уникнути банкрутства, якщо власники знайдуть покупця. Однак шанси на це стають дедалі меншими.

Vice Media — це незалежна медійна компанія, яка виникла в середині 1990-х років і почалася з панк-журналу у Монреалі. Протягом наступних двох десятиліть вона перетворилась на великий холдинг з власною телепродакшен-студією, рекламним агентством та популярним сайтом vice.com.

У 2015 році Disney, який інвестував у Vice багато грошей, розглядав можливість придбати компанію за понад $3 млрд, але угода так і не відбулася.

У 2017 році на піку вартості Vice Media Group оцінювали у $5,7 млрд., однак сьогодні, за більшістю підрахунків, коштує лише мізерну частку цієї суми.  станніми роками компанія намагалася вийти на прибуткову роботу, але їй це так і не вдалося.

Минулого тижня Vice повідомила співробітникам, що закриває підрозділ світових новин Vice World News, який прославився своїми репортажами з гарячих точок, зокрема з України.

У разі банкрутства найбільший кредитор Vice, Fortress Investment Group, може в кінцевому підсумку отримати контроль над компанією, каже одне із джерел. Vice тоді продовжить працювати в звичному режимі та проведе аукціон з продажу компанії протягом 45 днів, причому Fortress матиме найбільше шансів на придбання.

Фото: Офіс Vice в Нью-Йорку / вікіпедія

Теги по теме
США
Источник материала
loader
loader