ВР закликала світ засудити депортацію українських дітей Росією
ВР закликала світ засудити депортацію українських дітей Росією

ВР закликала світ засудити депортацію українських дітей Росією


Верховна Рада просить міжнародні організації вжити заходів для передання комісару Ради Європи з прав людини та комітету з прав дітей ООН повних списків депортованих дітей, починаючи з 2014 року.

Верховна Рада ухвалила звернення до парламентів, урядів іноземних держав і міжнародних організацій із закликом засудити примусову депортацію українських дітей Росією, що, згідно з міжнародним гуманітарним правом, кваліфікується як злочин геноциду.  Як нардеп Ярослав Железняк, звернення підтримали 294 народні депутати.

ВР також закликає світову спільноту висловити публічну підтримку діяльності Міжнародного кримінального суду (МКС), а також просить правоохоронні органи інших країн сприяти українським органам державної влади та МКС у збиранні доказів причетності РФ та її посадових осіб до примусової депортації дітей.

Верховна Рада просить міжнародні організації вжити заходів для передання комісару Ради Європи з прав людини та комітету з прав дітей ООН повних списків депортованих дітей, починаючи з 2014 року (зокрема вже всиновлених у РФ і тих, хто отримав російське громадянство), і забезпечення повернення їх в Україну.

Нагадаємо, російська “омбудсменка” Львова-Бєлова дала інтерв’ю американським ЗМІ.



Теги по теме
Дети
Источник материала
loader
loader