ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19
ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19

ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19

Разом з тим у ВООЗ заявили, що небезпека від коронавірусу нікуди не зникла, тому необхідно надалі дотримуватись правил безпеки.

Всесвітня організація охорони здоров'я у п'ятницю, 5 травня, вирішила скасувати статус пандемії коронавірусу COVID-19.

Про це під час брифінгу заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус під час брифінгу.

Він повідомив, що комітет організації з надзвичайних ситуацій напередодні прийняв рішення рекомендувати скасування глобальної надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я. Ращом з тим Гебреїсус зазначив, що небезпека від коронавірусу нікуди не зникла, тому необхідно надалі дотримуватись правил безпеки.

"Минулого тижня від COVID-19 кожні три хвилини гинула людина — і це лише смерті, про які ми знаємо. Прямо зараз тисячі людей по всьому світу борються із хворобою в реанімації, мільйони живуть із виснажливими наслідками COVID-19. Вірус нікуди не подіється. Він все ще вбиває та мутує. Як і раніше, існує ризик появи нових варіантів, що викликають спалах захворювань і смертей", — сказав глава ВООЗ.

ВООЗ оголосила коронавірус пандемією у березні 2020 року. 30 січня цього року ВООЗ вирішила продовжити статус пандемії коронавірусу (COVID-19) як глобальної надзвичайної ситуації. За три роки організація зафіксувала 7 мільйонів смертей, але їхня реальна кількість, за словами Гебреєсуса, може досягати 20 млн.

Крім того, ми раніше інформували, що американський президент Джо Байден підписав документ «Закон про походження COVID-19 від 2023 року».

  • Новий штам коронавірусу, що сіє хаос в Індії, дістався до Європи: чим він небезпечний
  • Жінка вперше відчула запах кави після дворічної боротьби з Covid – як вона відреагувала (відео)
  • ВООЗ змінила рекомендації щодо кількості щеплень від COVID-19
Источник материала
Поделиться сюжетом