Маємо частковий успіх, Бахмут здавати не збираємося - Данілов
Маємо частковий успіх, Бахмут здавати не збираємося - Данілов

Маємо частковий успіх, Бахмут здавати не збираємося - Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна не збирається здавати Бахмут і триматиме його стільки, скільки вважатимуть за необхідне військові.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вчорашня заява нашого генерала Сирського абсолютно відповідає дійсності, ми їх потроху посуваємо. Але майте на увазі, що 41 квадратний кілометр - це площа Бахмуту - саме квадратний кілометр, а не просто 41 кілометр, майте на увазі, що там є з чим працювати, є де працювати, і наші військові відпрацьовують всі ці питання. Маємо успіх частковий, так само військові роблять заяви, тому що від багатьох факторів все це залежить. Ми Бахмут здавати не збираємося і будемо тримати стільки, скільки військові будуть вважати за необхідне для тактичної і стратегічної цілі, які мають наші військове і військово-політичне керівництво нашої країни. Ми працюємо за своїм планом і ні під кого підлаштовуватися не збираємося”, - наголосив Данілов.

Також він відреагував на заяви очільника приватної військової компанії "вагнера" євгена пригожина щодо недостатньої кількості боєприпасів.

“Я хочу нагадати, що він брав на себе зобов’язання захопити Бахмут ще до дня народження путіна. А якщо ми пам’ятаємо, воно відбувалося ще у жовтні минулого року. У них немає спроможності взяти невеликий районний центр”, - сказав Данілов.

За його словами, заяви пригожина про нібито недостачу боєприпасів, та про відсутність допомоги не відповідають дійсності.

“Все це не відповідає дійсності. Вони як продовжували так і продовжують свою роботу по можливості захоплення наших територій, але наші бійці, наші Збройні сили, ті хлопці й дівчата, які боронять в тому числі й Бахмут, не дають їм такої спроможності, тому вони зараз роблять такі речі. Те, що стосується нібито відсутності в них боєприпасів, це не відповідає дійсності. Відбувається внутрішня боротьба на території росії. Ми прогнозували, що вона почнеться і от вона зараз іде. Там будуть з’ясування стосунків, але це буде трошечки згодом”, - сказав Секретар РНБО.

Як повідомлялося, раніше очільник приватної військової компанії "вагнера" євген пригожин заявив, ніби з 10 травня виведе з Бахмута Донецької області своїх найманців. Причиною він назвав відмову міністерства оборони росії надати їм достатню кількість боєприпасів.

У середу командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські захисники змогли провести ефективні контратаки на Бахмутському напрямку, у результаті чого окупанти на окремих ділянках відступили на відстань до 2 км.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader