Зеленський вперше зустрівся з Тихановською – ЗМІ
Зеленський вперше зустрівся з Тихановською – ЗМІ

Зеленський вперше зустрівся з Тихановською – ЗМІ


Політики коротко перетнулися під час церемонії вручення Міжнародної премії Карла Великого.

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Німеччини, у неділю, 14 травня, вперше зустрівся з лідеркою білоруської опозиції у вигнанні Світланою Тихановською. Однак, зустріч була дуже короткою, повідомляє .

Зазначається, що політики коротко перетнулися під час церемонії вручення Міжнародної премії Карла Великого 2023 року.

Премію Карла Великого, яку вручають за внесок в об’єднання Європи, цьогоріч присудили президенту та народу України. На церемонії були присутні багато європейських політиків.

Світлана Тихановська у своєму Twitter виклала відео з кулуарів, як вони із Зеленським коротко потисли руки і привіталися. Поруч стояли президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, прем’єр Польщі Матеуш Моравецький, президентка Європарламенту Роберта Метсола.

Видання зазначає, що наскільки відомо, це перший раз, коли Зеленський і Тихановська перетнулися на публічному заході.

I was honored to meet President today in & to congratulate him on this year’s . We stand united with Ukraine ???????? for freedom & for democracy.

— Sviatlana Tsikhanouskaya (@Tsihanouskaya)

Congratulations to and the People of Ukraine for being awarded the International Charlemagne Prize Award 2023.

— Karlspreis (@KarlspreisAC)

 
Нагадаємо, у 2020 році Тихановська брала участь у президентських виборах у Білорусі після того, як її чоловіка не допустила ЦВК.
 
За даними ЦВК Білорусі, Лукашенко набрав 80% голосів, а Тихановська тільки 10%. Однак альтернативний підрахунок голосів виборців свідчив, що Тихановська виграла вибори президента Білорусі ще у першому турі.
 
Тихановська не визнала результатів виборів і оголосила себе переможцем.
 
Сергія Тихановського затримали і засудили до 18 років колонії. Його визнали винним у закликах до насильства щодо влади та підготовці масових заворушень у країні. А у березні 2023 року Тихановську заочно засудили до 15 років колонії.
 
 



Источник материала
loader
loader