Колишній інженер Apple викрав секретні технології та втік до Китаю
Колишній інженер Apple викрав секретні технології та втік до Китаю

Колишній інженер Apple викрав секретні технології та втік до Китаю

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення колишньому інженеру-програмісту Apple у крадіжці або спробі крадіжки технологій протягом щонайменше чотирьох місяців перед тим, як він звільнився з компанії. В обвинувальному висновку стверджується, що 35-річний Вейбао Ван передав інформацію Apple невідомій китайській компанії, яка працювала над розробкою безпілотних автомобілів.

Деталі справи

Ван почав працювати в команді Apple у 2016 році й отримав "широкий доступ" до баз даних компанії, до яких, згідно з обвинувальним актом, мали доступ лише 2 700 зі 135 000 співробітників Apple. Він пропрацював у компанії один рік, перш ніж подав заяву про звільнення у квітні 2018 року.

Подальше розслідування виявило, що наприкінці листопада 2017 року, коли до звільнення залишалося ще чотири місяці, він отримав лист про прийняття його на посаду штатного інженера в китайській компанії, що також розробляє безпілотні автомобілі. Офіс її знаходиться в Китаї. Усі ці місяці Ван фактично працював на дві компанії, маючи доступ до конфіденційних розробок Apple, у тому числі й програмного забезпечення.

Під час обшуку в будинку Вана в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія, було виявлено "кілька персональних пристроїв, що містять велику кількість даних, отриманих від Apple до його звільнення". Особистий комп'ютер і особистий зовнішній жорсткий диск містили різні конфіденційні матеріали проєкту.

Вана звинувачують за шістьма пунктами в крадіжці або спробі крадіжки комерційної таємниці. За кожне звинувачення йому загрожує до 10 років ув'язнення і до 250 000 доларів штрафу.

Теги по теме
Apple
Источник материала
loader
loader