Орбан видав, що природа війни в Україні для нього "незрозуміла" і підтримав одразу всі "мирні плани"
Орбан видав, що природа війни в Україні для нього "незрозуміла" і підтримав одразу всі "мирні плани"

Орбан видав, що природа війни в Україні для нього "незрозуміла" і підтримав одразу всі "мирні плани"

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями, заявив, що йому нібито досі незрозуміла "справжня природа" повномасштабної війни, яку Росія розпочала в Україні. Водночас, політик, якого називають другом російського диктатора Путіна, підтримав відразу всі "мирні плани" щодо закінчення війни.

Слова Орбана процитував у Twitter речник уряду Угорщини Золтан Ковач у четвер, 18 травня. Прем'єр-міністр країни так і не розібрався у справжніх причинах нападу держави-агресора РФ на Україну, але сказав, що "хоче миру".

При цьому він заявив, що вважає, що одна з країн повинна "зробити перший крок", щоб "зупинити конфлікт". До речі, війною вторгнення Росії в Україну він не назвав.

Також Орбан видав, що нібито існують "різні думки" щодо війни в Україні, тому він не розуміє "це проксі-війна чи справжній "конфлікт" між сторонами". Поки всі держави засуджують Росію та закликають диктатора Путіна вивести своїх окупантів з українських міст, глава уряду Угорщини вирішив підтримати всі "мирні плани", бо не знає, який саме з них "спрацює".

Зазначимо, що напередодні із черговою антиукраїнською заявою виступив і глава МЗС цієї країни Петер Сійярто. Він звинуватив президента Володимира Зеленського в тому, що його ймовірні погрози підірвати нафтопровід "Дружба" ставлять під загрозу стабільність постачання нафти, а також загрожують угорському національному суверенітету.

Як відомо, офіційних погроз глава української держави не робив, тому не виключено, що Сійярто вирішив висловити свій протест на випередження.

Раніше Зеленський гостро розкритикував позицію офіційного Будапешта, який неодноразово наголошував на своїх дружніх і партнерських відносинах з чинним режимом Москви. Такі відносини виглядають неадекватно, оскільки Угорщина входить до союзу НАТО, а Кремль вважає Північноатлантичний альянс противником.

Як повідомляв OBOZREVATEL, прем'єр-міністр Угорщини Орбан заявив, що в НАТО мають "десять тисяч разів подумати" перед тим, як розширюватися на схід. Так політик прокоментував можливий вступ України до блоку.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом