“Латентна капітуляція”: у ЗСУ пояснили, що означає відхід “вагнерівців” з Бахмута
“Латентна капітуляція”: у ЗСУ пояснили, що означає відхід “вагнерівців” з Бахмута

“Латентна капітуляція”: у ЗСУ пояснили, що означає відхід “вагнерівців” з Бахмута

На Бахмутському напрямку спостерігається значне зниження інтенсивності боїв.

Сили ПВК “Вагнер” у Бахмуті міняють на підрозділи повітряно-десантних військ та мотострілецькі підрозділи. Через ротацію суттєво знизилася інтенсивність боїв. За добу було знищено 80 окупантів на Бахмутському напрямку.

Про це речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий повідомив в ефірі телемарафону.

“За останні дні ми спостерігали суттєве зменшення боїв —  було по два-три бойові зіткнення. За цю добу не було зовсім. Ворог продовжує ротаційні заходи, відводячи злочинне угруповання "Вагнер" і замінюючи його на підрозділи повітряно-десантних військ окупанта і мотострілецькі підрозділи”, — зазначив він.

Це відведення гнітюче діє і на тих, хто заходить на місце “вагнерівців”, тому що вони теж багато разів брали участь в боях, розповів Сергій Череватий. “Також вони бачать, в якому стані виходять злочинці з “Вагнера”. Захоплення у них це не викликає. Плюс "в дорогу" ми їм насипаємо щедро”, — додав він. 

Речник Східного угруповання військ ЗСУ зазначив, що за добу було знищено 80 окупантів, 119 поранено. Українські сили також знищили один ворожий БМП, БПЛА, зенітну гармату, два авто і п'ять польових складів із боєприпасами.

Сергій Череватий ввважає, що “вагнерівців” змусила піти мужність та професіоналізм українських Сил оборони: “За ці місяці, як визнаємо не лише ми, а всі провідні аналітичні центри світу, нам вдалося зламати по суті їхній бойовий потенціал, нам вдалося знищити злочинне угруповання “Вагнер”. Усі бравурні заяви – це просто латентна капітуляція. “Вагнер” тікає, щоб зберегти залишки свого угруповання”. 

Нагадаємо, британська розвідка повідомила 27 травня, що "вагнерівці" почали відступати з деяких своїх позицій у Бахмуті. Водночас до міста, ймовірно, зайшли силовики "ДНР" для початку його розміунвання.

Водночас секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що частина найманців "Вагнера" відступає з Бахмута, однак загарбники лише перегруповуються і знову продовжать атакувати.

Источник материала
Поделиться сюжетом