Голова правління "Укрзалізниці" підтвердив обшуки у компанії через корупцію
Голова правління "Укрзалізниці" підтвердив обшуки у компанії через корупцію

Голова правління "Укрзалізниці" підтвердив обшуки у компанії через корупцію

"Укрзалізниця" підтвердила проведення обшуків на робочих місцях та вдома у працівників компанії. Обшуки пов'язані з діяльністю філії компанії "Центр забезпечення виробництва", яка здійснювала закупівля для "УЗ". Голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко заявив, що дав Національному антикорупційному бюро роз'яснення щодо можливих зловживань у закупівлях, хоча йдеться про період до його приходу на посаду.

- Вкотре наголошую, що серед моїх першочергових завдань на позиції керівника Укрзалізниці – подолання корупційних схем. Сьогодні особисто надав усі роз'яснення НАБУ щодо можливих зловживань у закупівлях. Хоча перевірки закупівель проводяться за той період, коли вони не входили до зони моєї відповідальності. Ми відкриті до будь-яких перевірок, готові сприяти слідчим діям та підтримувати прозоре і неупереджене розслідування всіх можливих зловживань у компанії, - сказав Лященко.

23 травня САП повідомила про затримання керівника одного з підрозділів «Укрзалізниці» та двох його спільників через корупцію. Неназваний керівник наприкінці квітня - на початку травня підписав контракт із потрібним постачальником, а у вигляді хабара отримав автомобіль Toyota Camry вартістю понад 1,5 млн грн.

Євгена Лященка призначили головою правління "Укрзалізниці" замість Олександра Камишіна 23 березня 2023 року. 

 

Теги по теме
Укрзализныця Коррупция
Источник материала
Поделиться сюжетом