У Повітряних силах спростували заяви РФ про знищення ЗРК Patriot
У Повітряних силах спростували заяви РФ про знищення ЗРК Patriot

У Повітряних силах спростували заяви РФ про знищення ЗРК Patriot

30 травня Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що російські військові "в останні дні" уразили у Києві американський зенітний ракетний комплекс Patriot. Проте командування Повітряних сил України цю інформацію спростовує. Про це у коментарі "Суспільному" сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За словами Ігната, зенітний ракетний комплекс Patriot цілий і неушкоджений, про що свідчать збиті балістичні ракети "Іскандер", якими Росія атакувала Київську область вдень 29 травня.

- Вчора відпрацював комплекс Patriot, знищено всі цілі типу "Іскандер", які летіли по балістиці. Вчора була раптова несподівана атака, ворог намагався застати нас несподівано після нічної атаки на Київщині і шахедами, і крилатими ракетами типу х101- х555. Але наші сили ППО перезаряджаються, відразу в готовності, бо ворог підступний і може завдати удару в будь-який момент, - сказав Ігнат.

На питання, чи Patriot цілий, Юрій Ігнат відповів - мовляв, звичайно, що цілий. Адже ППО знищила всі ракети.

РФ атакувала Київ у ніч на 30 травня 23:30 до 4:30. Російські окупаційні війська направили на  Україну 31 іранський ударний безпілотник Shahed-136/131.  Всі пуски були зафіксовані із півночі та півдня.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом