Дитяча радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» прозвучить в етері радіо «Культура»
Дитяча радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» прозвучить в етері радіо «Культура»

Дитяча радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» прозвучить в етері радіо «Культура»

1 червня о 17:25 для наймолодшої аудиторії Суспільного прозвучить нова радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» за однойменною дитячою книжкою Галини Вдовиченко.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, послухати цю радіоп’єсу можна буде також у будь-який час в архіві програми «Радіотеатр».

Сценарій оригінальної радіоп’єси «Ліга непарних шкарпеток» створила авторка книжки Галина Вдовиченко. Режисерка-постановниця — Світлана Свиридко. 


За словами Галини Вдовиченко, створюючи радіоп’єсу їй довелось врахувати деякі особливості жанру.Вона зізнається, що й сама в дитинстві полюбляла слухати радіовистави, тому радіє появі нових радіопостановок. «Мабуть, саме завдяки цим спогадам у книжці “Ліга непарних шкарпеток” є епізод, коли непарні шкарпетки розігрують виставу для однієї глядачки-театралки під звуки радіо. Так вони намагаються відволікти й підтримати самотню мереживну панчішку, яка мріяла знову побувати в театрі, однак господиня вирішила використати її як лантух для зберігання цибулі…», — розповідає Галина Вдовиченко.

Сюжет радіоп’єси буде цікавим для малечі, адже її герої - це непарні шкарпетки, які живуть у нижній шухляді комода.Коли їх власниця вирішує позбутися непотрібних речей, герої об’єднуються у Лігу непарних шкарпеток, тим самим підтримують та допомагають один одному.


Режисерка-постановниця радіовистави Світлана Свиридко розповідає, що їй самій сподобалось працювати над  «Лігою непарних шкарпеток», бо «дитяча радіоп’єса — то особлива нагода стати "Алісою у Задзеркаллі", відкрити для акторів своєрідний чарівний портал у світ дитинства. Атмосфера у студії в такі моменти радше нагадує дитяче свято, де можна все і немає умовностей дорослого світу».


У радіоп’єсі ролі виконували: Ірина Дорошенко, Євген Нищук, Борис Лобода, Ірина Мельник, Артур Пісковський, Оксана Шевчук, Вікторія Польченко, Наталя Коломієць, Борис Малюга, Софія Федь, а також діти працівників Суспільного: Власта Люта, Марійка Грабченко та Андрійко Чаплінський.

Дитяча радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» прозвучить в етері радіо «Культура» - Фото 1

Авторки проєкту зазначають, що «Ліга непарних шкарпеток» — весела, дотепна, повчальна, мудра, позавікова, сучасна й актуальна радіоп’єса. Цікаво її послухати буде не лише дітям, а й дорослим.

Фото: Суспільне

Читайте також
Суспільне презентує нові «Казки на ніч»
Юлія Дичук стала керівницею редакції дитячого та підліткового мовлення цифрових платформ Суспільного
Філії Суспільного покажуть дитячу програму «Піщана казка»
Источник материала
loader
loader