Лукашенко назвав “єдину помилку” на рахунок України
Лукашенко назвав “єдину помилку” на рахунок України

Лукашенко назвав “єдину помилку” на рахунок України

Потрібно було вирішувати “питання”, коли не було ні армії України, ні готовності, пожалівся Олександр Лукашенко.

Росія і Білорусь повинні були вирішити “українське питання” у 2014-2015 роках. Це “єдина помилка”, сказав у четвер, 1 червня, формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з учасниками 52-го засідання Ради керівників органів безпеки та спеціальних служб країн – членів СНД.

Лукашенко заявив, що “абсолютно згоден” із російським президентом Володимиром Путіним, який стверджує, що не Москва спровокувала війну в Україні.

“Вона почалася навіть не в 2014 році. Вона почалася задовго до 2014 року. Ми бачили все, що тут відбувалося: той “коричневий переворот”, який стався, і до чого Україну підводять. Бачили, хто був в авангарді. Єдина, мабуть, наша помилка, що ми не вирішили це питання у 2014-2015 роках, коли не було ані армії України, ані готовності”, – сказав Лукашенко.

За його словами, “всі хотіли мирно якось урегулювати”.

“А вони (українці – ред.) за цей час створювали боєздатні збройні сили”, – пожалівся він і додав, що деякі колишні лідери західних країн “відверто зізналися, що вони робили все, щоб підготувати Україну до війни з Росією”.

На думку Лукашенка, військово-політична обстановка навколо СНД все більше загострюється

“І нам треба розуміти, що великі гравці навколо нас – Росії, Білорусі, центральноазіатських держав – потихеньку намагаються нас розтягнути. Ми цього не повинні допустити”, – зазначив він.

Раніше Лукашенко заявив, що Україна повинна “помиритися” з Путіним. На його думку, “Захід аплодує українському лідеру нещиро, хоча Зеленський нібито цим задоволений”.

Також Лукашенко вважає, що Україна “сама спровокувала” Росію.



Теги по теме
Россия Владимир Путин Беларусь Александр Лукашенко
Источник материала
loader
loader