Трагедія біля укриття: Зеленський пригрозив столичній владі нокаутом, Кличко відповів
Трагедія біля укриття: Зеленський пригрозив столичній владі нокаутом, Кличко відповів

Трагедія біля укриття: Зеленський пригрозив столичній владі нокаутом, Кличко відповів

Після того, як президент Володимир Зеленський пригрозив столичній владі жорстокою реакцією на трагічний інцидент із загибеллю людей у Києві біля закритого бомбосховища, мер Києв нагадав про те, що глав районів столиці призначає сам президент. І з 10 глав районів 9 є представниками правлячої партії. Про це очільник міста Віталій Кличко заявив на засіданні столичної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На ній були обговоренні питання координації дій всіх служб щодо забезпечення роботи і доступу до укриттів у Києві. До участі в засіданні були запрошені представники Департаментів КМДА, ДСНС міста, правоохоронних органів, керівники депутатських фракцій Київради.

«На чому хочу наголосити. Минулого року місто виділило 320 млн грн. Цього року – більш, як 900 ммлн. Тобто, загалом – 1,2 млрд грн з міського бюджету виділили районам на облаштування укриттів. Цими коштами, підкреслю, розпоряджалися й розпоряджаються райдержадміністрації міста. Відповідальними є глави районів. На сьогодні виконання і використання коштів – вкрай незадовільне. В кінці червня підіб’ємо підсумки використання коштів на облаштування укриттів. І звернення до президента на відсторонення чи звільнення можуть бути і на інших глав районів. Це не виправдання ні для кого абсолютно. Зрозуміло, що відповідальність – спільна. Всіх служб і моя, як мера міста», – заявив Кличко.

Очільник столиці також нагадав, що глав районів столиці призначає президент, за поданням уряду і мер столиці не може не те що звільнити голову району, а навіть винести йому догану. «І маленька довідка: з 10 глав районів 9 у нас- представники від «Слуги народу». Керівник Київської міської військової адміністрації призначений Офісом президента. Це – якщо про спільну і справедливу відповідальність. І сьогодні я наголошує главам районів, що саботажу терпіти не буду! Райони столиці- це не окремі князівства, де можна ходити в білих рукавичках і нехтувати виконанням своїх обовʼязків. Ви – представники влади столиці!», – наголосив мер Києва.

До відома, президент України Володимир Зеленський обіцяє жорстку реакцію на трагічний інцидент із загибеллю людей у Києві біля закритого бомбосховища. «Відповідатимуть усі. Реакція буде тверда», – сказав він. Президент додав ще одну фразу: «Сказав би так: може бути нокаут», натякаючи на спортивне минуле мера Києва.

Як повідомлялося, у ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє людей, серед яких 9-річна дитина. Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

Источник материала
loader
loader