Журналіст передав результати розслідувань щодо діяльності екснардепа Рибалки єврокомісару
Журналіст передав результати розслідувань щодо діяльності екснардепа Рибалки єврокомісару

Журналіст передав результати розслідувань щодо діяльності екснардепа Рибалки єврокомісару

Журналіст Олексій Станчевський створив фільм, головним персонажем якого став екснардеп від Радикальної партії Олега Ляшка, голова парламентського комітету з питань фінансів та банківської діяльності Сергій Рибалка, у якому нібито наведені факти щодо можливого фінансування акцій з рейдерського захоплення та знищення торговельної мережі АТБ. І заявив, що передав його комісара Євросоюзу з питань європейської політики добросусідства та розширення Йоганнеса Гана. Про це пише «РБК-Україна».

Станчевський заявив, що побороти українську корупцію без допомоги європейських колег практично неможливо, тому довелося встановлювати власні контакти з Брюсселем.

«Його ми вже розмістили у відкритому доступі в мережі Інтернет (на Youtube), зараз ведемо переговори з низкою телеканалів про ефір на ТБ. Передали фільм і нашим європейським колегам. Пару тижнів тому я особисто їздив до Брюсселю та передав флешку з «Перевертнем з мандатом» до офісу Комісара Євросоюзу з питань європейської політики добросусідства та розширення Йоганнеса Гана. І не лише цю флешку. Єврокомісару Гану я передав і результати нашого попереднього спільного з Дмитром Воронковим та Костянтином Диканем журналістського розслідування, яке ми проводили в грудні-січні, і матеріали якого ще 18 січня передали до Генпрокуратури та СБУ», – заявив він.

Журналіст також зазначив, що українські правоохоронці не демонструють належної активності у розслідуванні переданих до ГПУ та СБУ фактів можливої політичної корупції Рибалки. Разом з тим журналіст сподівається, що останні обшуки слідчих ГПУ в офісах компанії S.Group, наближеної до родини нардепа від Радикальної партії, виведуть правоохоронців і на слід можливого фінансування ним рейдерської атаки на АТБ.

«Правоохоронці чомусь не поспішають розслідувати факти політичної корупції від одного з найбагатших депутатів українського парламенту. Хоча, слід віддати належне, Генеральна прокуратура днями провела низку обшуків в офісах компанії S.Group, яку пов’язують з родиною Сергія Рибалки. ГПУ підозрює S.Group у несплаті податків на величезні суми, а також у крадіжках бюджетних грошей на сотні мільйонів гривень. Про це навіть нещодавно був розлогий сюжет в «Подробностях» на телеканалі «Інтер». Тепер мені особисто стає зрозуміло, звідки у поважного Сергія Рибалки такі гроші на силові акції проти мережі АТБ, ціною в понад 100 тис. дол. за одну акцію», – додав він.

У квітні 2017 року, журналіст Олексій Станчевський, автор фільму-розслідування «Перевертень у погонах», передав СБУ і ГПУ документальні свідоцтва пряму причетність Сергія Рибалка до організації та реалізації широкомасштабної замовної інформаційної кампанії, спрямованої на підрив ділової репутації та стабільного функціонування торгової мережі АТБ.

Раніше повідомлляося, що дружина колишнього депутата від Радикальної партії Сергія Рибалки, Анастасія Байбородіна, на Лазурному узбережжі Франціївихваляється розкішними автомобілями.

Источник материала
Поделиться сюжетом