Нові штрафи для власників авто з ГБО: що чекає на водіїв
Нові штрафи для власників авто з ГБО: що чекає на водіїв

Нові штрафи для власників авто з ГБО: що чекає на водіїв

В Україні готуються запровадити зміни щодо власників автомобілів з ГБО. Відповідний законопроєкт №6379, який передбачає нові штрафи, пов’язані з невідповідною реєстрацією необхідного обладнання, зареєстрований у Верховній Раді.

Українським водіям хочуть не підвищити, а зменшити штрафи за порушення, пов'язані з переобладнанням автотранспорту, який використовує газове паливо. Законопроєкт передбачає скорочення штрафу за перше порушення до 170 гривень, а за наступні протягом року – до 340 гривень.

Автогаз. Фото: скрін youtube

На сьогодні покарання за це порушення передбачає штраф у розмірі 340 гривень. У разі повторного порушення протягом року водіям загрожує позбавлення прав на 3-6 місяців і навіть арешт на 5-10 днів.

Нардепи, які ініціюють ці зміни, пояснюють, що пом'якшення покарання для власників авто з ГБО, але які мають неповну реєстрацію, дадуть змогу знизити витрати на адаптацію транспортних засобів до вимог екологічної безпеки.

Машини, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що законопроєкт поки що знаходиться на розгляді і його статус не змінювався з кінця 2021 року, тому невідомо коли і чи буде він взагалі прийнятий народними депутатами.

Раніше портал «Знай» повідомляв, а так можна було? Українським водіям підказали, як "зам'яти" штраф за перевищення швидкості.

Источник материала
Поделиться сюжетом