13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна вже відіграє роль східного флангу НАТО – Резніков
Україна вже відіграє роль східного флангу НАТО – Резніков

Україна вже відіграє роль східного флангу НАТО – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна вже фактично відіграє роль східного флангу НАТО, захищаючи "демократичну, цивілізовану Європу від варварської Росії".

Про це він сказав, відповідаючи на запитання голови східноєвропейського бюро "Голосу Америки" Мирослави Гонгадзе.

За твердженням Резнікова, захист Європи для України – "не просто абстрактне поняття".

"Ми вже досягли вражаючих результатів у боротьбі з Росією завдяки нашій роботі з країнами-членами Альянсу. Ми вже зібрали неймовірно різноманітний арсенал озброєння та спорядження. Ми побудували логістичні маршрути з країн НАТО до нас, які є логістичними маршрутами безпрецедентної складності, організували програми навчання" у країнах НАТО... Ми зміцнюватимемо таку співпрацю і надалі", - сказав Резніков.

Міністр оборони України заявив, що тепер "вся країна чекає на ясність: коли і як ми станемо повноправним членом Альянсу".

За його словами, Міноборони та ЗСУ зараз прагнуть "добитися максимальної оперативної сумісності з країнами НАТО для наших Збройних сил, для наших Сил безпеки та оборони за рахунок впровадження стандартів НАТО".

"Наша мета – виконати все, що перебуває у компетенції Міноборони та ЗСУ, вибудувати всі практичні речі до такого ступеня, щоб у Вільнюсі було максимально звільнено простір для ухвалення необхідних політичних рішень на рівні керівників держав", - резюмував Резніков.

Источник материала
Поделиться сюжетом