Прем'єри тижня: "Океан Ельзи" перезаписали хіт 15-річної давнини, а "Культурний десант" зняв кліп із Залужним
Прем'єри тижня: "Океан Ельзи" перезаписали хіт 15-річної давнини, а "Культурний десант" зняв кліп із Залужним

Прем'єри тижня: "Океан Ельзи" перезаписали хіт 15-річної давнини, а "Культурний десант" зняв кліп із Залужним

Океан Ельзи - "Я їду додому" (new version)

Гурт Океан Ельзи презентував кліп на нову версію пісні "Я їду додому", який присвятили українським саперам. Водночас фондом "Повернись живим" та Kyivstar музиканти також запустили кампанію з розмінування деокупованих територій "Нам тут жити", відкривши збір на обладнання та транспорт для 146 саперних груп ЗСУ. Від себе учасники колективу перевели 500 тисяч гривень на ініціативу. Усі кошти від монетизації пісні та відео на музичних платформах будуть додані до збору. Допомогти можна за посиланням.

- За останні роки багато звичних слів для більшості з нас набули нових смислів: турнікет, бавовна, пташка, мопед, банка, тривога... І ніби звичайна фраза "Я їду додому" перетворилася на найбільше бажання, мантру, молитву для мільйонів українців. Так і наша пісня, написана понад 15 років тому, давно і добре відома "Я їду додому", зараз звучить зовсім інакше: чуттєво, з болем, але з надією, з непохитною вірою в наш дім – Україну! – зазначили музиканти.

YAKTAK - "Силует"

YAKTAK записав трек "Силует", який переносить слухачів у світ інтимності та особливого зв'язку між двома людьми. За словами співака, пісня створює атмосферу, в якій все навколо зникає, а увага спрямована на пару молодих людей, які прагнуть забути про свої проблеми та суєту, щоб зосередитися один на одному та насолоджуватися спільними моментами.

- Цей трек про особливе, про те, що не можна описати словами. Вона про емоції, про почуття, які хоч раз відчував у своєму житті. Дим довкола, гучна музика, купа людей, але ти не помічаєш нічого, окрім неї, – прокоментував YAKTAK.

MamaRika - "Серце"

Співачка MamaRika у новій пісні "Серце" заспівала про кожного з нас, про українців, дні яких пронизані болем, страхом за себе, своїх рідних та свою землю. Авторами треку виступила сама співачка та саунд-продюсер Ваня Клименко. За словами MamaRika, писали вони про те, що боліло на той час, і зараз їм дуже важко усвідомлювати той факт, що ці слова не втратили актуальності й донині.

- Після кожної нової трагедії, коли, начебто, вже неможливо зібрати своє розірване серце, українці знову і знову піднімаються та йдуть захищати своє! Вірю, що ця робота надихне багатьох і своїм потужним меседжем надасть сил кожному, чиє серце б'ється заради однієї мети – вільної Неньки! - Коментує MamaRika.

DANTES - "ЧУЄШ"

Співак Володимир Дантес (DANTES) випустив кліп на трек "Чуєш", у якому герой звертається до колишньої "Я тобі забув, чуєш?". У кліпі також знялася нова кохана артиста Даша Кацуріна. У кадрі пара разом потанцювала на даху мікроавтобуса, а наприкінці родика злилася у пристрасному поцілунку.

- "Чуєш" – це емоція. У мене на обличчі завжди з'являється посмішка при перших звуках (сподіваюся, і вам стане веселіше). Відео – як сюрреалістичний сон, де все змішалося, але головне залишилося незмінним: поряд кохання, друзі, я вдома і все добре, – зазначила виконавець.

KOLA та Alyona Alyona - "Небо хилиться"

Реперша Alyona Alyona разом з KOLA представили пісню "Небо хилиться" про сумніви, переживання та відчуття безнадійності, які бувають у кожної людини, і незважаючи на все, віру у справедливість вищих сил, перемогу добра над злом та надію на краще.

- Коли в голові безліч питань, коли стабільність йде з-під ніг, коли події навколо збивають тебе зі шляху і ти стоїш на роздоріжжі - найчастіше дивишся в небо, шукаючи відповіді, задаючи питання, розмовляючи навіть просто з самим собою. Найважливіше, що в цей час може почути людина – це слова про те, що у світі є правда. Про це говорили поети, письменники, така важлива істина завжди мотивує людей не опускати руки. Варто підніматися і йти далі жити життя, змінювати світ на краще, хоч би як гірко було. Знайте, що правда завжди буде явною, а світло – перемагає пітьму, – розповіла про прем'єра Alyona Alyona.

- Наш фіт з Альоною – це дуже потужна та вайбова робота! Пісня про внутрішню чистоту людської душі, яка не втрачає своєї справжності з часом та досвідом. Я пишаюся, що ми зробили таку світлу пісню та неймовірне відео!, – прокоментувала KOLA.

Анна Трінчер - "Кропива"

Анна Трінчер випустила кліп на трек "Кропива", в якому ділиться особистою історією хворобливих стосунків. "Кропива" своєрідним стала визнанням, яким може бути кохання, що зав'язує очі одному з партнерів заради бажань іншого.

- Кохання може бути складним і заплутаним, іноді приносити розчарування або страждання, іноді по-справжньому жалувати, але, разом з тим, це кохання може дати силу і віру в себе. Після складних, аб'юзерських відносин у минулому я присвятила багато часу, щоб по-чесному полюбити себе, виховати в собі стрижень сили та впевнено боротися за свої бажання. "Я співаю про те, що ще десь крається в моїй душі, ніби нерозкрита і недомовлена ​​частина мене, але тепер я хочу випускати всі думки на волю і розкривати свої нові сторони", - зазначила артистка.

Білгород - "Культурний Десант" (Саша Чемеров, Міша Крупін, Коля Серга)

Артисти "Культурного десанту" Саша Чемеров, Міша Крупін та Коля Серга записали іронічну пісню, якою закликають мешканців російського Білгорода не боятися українських захисників та обіцяють свободу. Таким чином, музиканти вирішили відреагувати на події, які відбуваються в країні-агресорі. У відео артистів також знявся головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Dima PROKOPOV - "Витри сльози"

Dima PROPOKOV випустив ліричний трек "Витри сльози", в якому оспівує красу української дівчини. Разом із прем'єрою цієї пісні артист також оголосив фінансовий збір "НАЙВРОДЛІВІША", кошти з якого передасть до благодійного фонду "Марш жінок" для допомоги жінкам - цивільним та військовослужбовцям.

TVORCHI & The HARDKISS - "Мрійники"

Гурти TVORCHI та The HARDKISS презентували кліп на дуетний трек "Мрійники". Композиція присвячена тим, хто не припиняє мріяти та думати про майбутнє, незважаючи на всі складнощі.

- Виклики нового божевільного світу подолають лише мрійники. Як показує реальність, у нашому житті можливо все... Тим із нас, хто відчайдушно вірить у світле, сильним та сміливим випала доля об'єднатися та створювати нове майбутнє, - зазначили музиканти.

GO_ A - "Rusalochki"

Гурт GO_ A представив містичний кліп на пісню про русалок. За словами солістки колективу Катерини Павленко, цю пісню вона написала після фольклорної експедиції, надихнувшись народними повір'ями.

- Русалка – істота з української міфології. Декілька років тому солістка групи Go_A Катя взяла участь у фольклорній експедиції, де познайомилася з групою бабусь, переселених зі своїх будинків у Чорнобильській області через аварію на електростанції. Ці бабусі показали Каті чарівний ритуал проводів Русалок до лісу. Цей досвід дуже надихнув Катю, і одного разу вона написала "Rusalochki". Ця пісня про те, як знайти себе у світі, де людина назавжди втратила свій будинок. Історія про спробу залишити минуле позаду та спробу жити у новій реальності, - йдеться в описі до кліпу.

OTOY - "Шукали вчора"

OTOY (В'ячеслав Дрофа) випустив чорно-білий кліп на пісню "Шукали вчора" з нового альбому "Недовготривалі відносини". Режисером відеороботи виступив сам артист.

- "Шукали вчора" - історія втечі та боротьби, історія інтроверта, який намагається втекти від суспільства. Оточення нав'язує екстравертну поведінку та спокуси. Клікер у руках героя – лічильник помилок, символ життєвих помилок на шляху цієї боротьби. Зреагувавши на останній подразник світу, особистість робить ключову помилку і губить себе в екстравертній спокусі, - зізнався репер.

Gunna Chorna – "Розкуси"

Gunna Chorna записала трек "Розкуси" про людей, які роблять завчасні висновки про інших.

- Сенс пісні, який я перш за все хотіла б донести, полягає в тому, що кожна людина носить маски. Тому ми не завжди розуміємо, хто є насправді перед нами. Треба докопуватись до суті. Тому і пісня називається "Розкуси". У ній ніби заклик: спробуй мене розкусити, знайти мене справжню, зрозумій, де ниточки, за які можна смикати, – розповіла артистка в інтерв'ю Суспільному.

Amariia - "FREEDOM"

Рок-бенд Amariia продовжує порушувати у своїй творчості важливі теми. У новій пісні "FREEDOM" колектив заспівав про звільнення від внутрішніх перешкод, про прийняття себе та довіру власному "Я" шляхом самопізнання. Відео на трек було знято у Швейцарських Альпах. За задумом творчої групи, простори гірських пейзажів створюють відчуття свободи та безмежності, спонукають до відкриття нових горизонтів та досягнення непідвладних кордонів. А снігова буря символізує боротьбу: вона може зруйнувати старі структури, створюючи нові можливості та перетворюючи навколишнє середовище.

- Звільнитися від внутрішніх перешкод, прийняти себе та знайти власний шлях до свободи. Ці теми є актуальними для мене по життю. Люди часто живуть за нав'язаними стереотипами соціуму. Де ж тоді справжні ми? Ступити в невідоме страшно, але коли ти навчишся приймати цей Всесвіт, слухати себе справжнього – ти стаєш вільним і починаєш жити повним життям, – упевнена фронтвумен гурту та автор пісні Марія Архіпова.

CRESCO - "Я ЗНАЮ ХТО ВИ" (ENKO DISS)

Репер CRESCO випустив дис лейбл ENKO та українську музичну індустрію. У треку "Я ЗНАЮ ХТО ВІ" артист критикує кожного учасника продюсерського центру, а також інших артистів, з якими вони співпрацювали. Серед них Христина Соловій, "Океан Ельзи", Monatik, Tvorchi та інші.

ONUKA - "PEREMOHA"

ONUKA презентувала відео на трек із символічною назвою "PEREMOHA", який присвятила українським воїнам та волонтерам. Композиція увійде новий альбом гурту ROOM. Композитор Євген Філатов, який виступив режисером кліпу, у відео відтворив пам'ятник засновниками Києва – Кию, Щеку, Хориву та сестрі Либідь. У кадрі їхні постаті замінюють справжні українські військові.

 

Теги по теме
музыка
Источник материала
Поделиться сюжетом