Ліквідований генерал Горячьов міг бути виконувачем обов'язків командувача російської армії
Ліквідований генерал Горячьов міг бути виконувачем обов'язків командувача російської армії

Ліквідований генерал Горячьов міг бути виконувачем обов'язків командувача російської армії

Генерал-майор Горячьов майже напевно загинув під час удару по командному пункту приблизно 12 червня 2023-го на Півдні України, зазначили в британській розвідці. про це пише 24 Канал.

Ймовірно, це перший ліквідований генерал у 2023 році

Горячьов був начальником штабу 35-ої загальновійськової армії Росії.

Зважаючи на те, що призначений командувачем 35 армії генерал-лейтенант Алєксандр Санчик заповнює прогалину у вищому штабі, існує реальна можливість того, що Горячьов був виконувачем обов'язків командувача армії на момент своєї загибелі,
– зазначили в розвідці.

Також додали, що історія 35-ї загальновійськової армії була водночас складною та суперечливою. Адже у березні 2022 року її особовий склад був присутній під час вбивства мирних жителів у Бучі, а в червні війська в основному були знищені під Ізюмом.

Що відомо про ліквідацію Горячьова

  • Про ймовірне знищення генерала спочатку повідомила низка "воєнкорів" та російські телеграм-канали.
  • Вони бідкалися, що упродовж 12 червня точилися важкі бої. Їх фіксували практично по всій лінії бойового зіткнення угруповання "Схід". Зокрема, на Времівському виступі.
  • Росіяни скаржилися на важку ситуацію у смузі оборони 60-ї та 37-ї мотострілецьких бригад. Зазначали, що через ракетну атаку ЗСУ загинув начальник штабу 35-ї загальновійськової армії генерал-майор Горячьов.
  • Військовий оглядач Денис Попович в ефірі 24 Каналу зауважив, те, що військовий такого рангу опинився в радіусі дій ракетних систем, свідчить про те, що у ворога там є певні проблеми з керованістю. Також додав, що знищення офіцерів дається взнаки для керування військами. Генерала так просто не заміниш.
Теги по теме
Великобритания
Источник материала
loader
loader