20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Інфекціоніст пояснила, які симптоми видадуть холеру та гепатит А: дуже важливо дізнатися їх одразу
Інфекціоніст пояснила, які симптоми видадуть холеру та гепатит А: дуже важливо дізнатися їх одразу

Інфекціоніст пояснила, які симптоми видадуть холеру та гепатит А: дуже важливо дізнатися їх одразу

Доктор медичних наук, фахівець із інфекційних хвороб, Ольга Голубовська, наголошує на важливості готовності медичної системи та поінформованості населення про інфекційні захворювання.

У зв'язку зі здатністю таких захворювань поширюватися швидко — важливо знати про ризики зараження та перші симптоми, особливо після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Вода. Фото: скрін youtube

Холера є одним з небагатьох інфекційних захворювань, що проявляються за нормальної температури тіла.

Однак у таких випадках людина стикається з сильним блюванням і розладом шлунково-кишкового тракту, який рідко спостерігається при кишкових інфекціях. Це швидко призводить до дегідратації (зневоднення), що може мати серйозні наслідки для здоров'я та сприяти поширенню епідемії.

Лікар зазначає, що сплеск холери все ще відбувається у різних країнах.

Вода з крану в Кривому Розі. Фото: Telegram

Також інший вид інфекційного захворювання, гепатит А може виявитися з певною затримкою. Інкубаційний період для гепатиту А може тривати до 45 днів, тому симптоми можуть виникнути пізніше.

Захворювання починається з високої температури, але без особливих симптомів у дорослих – на слизовій оболонці не виділяється слиз. Проте протягом кількох днів температура залишається підвищеною.

Люди, які неусвідомлено вживають жарознижувальні препарати, ризикують погіршити стан своєї печінки, оскільки гепатит А вразливо впливає на цей орган. Після п'яти-шості днів з'являється жовтяниця, характеризується жовтим забарвленням очей та темним сечовипусканням. Тривалість жовтяничного періоду може становити до місяця.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Знай.ua писав, "боровся дві доби": як фермер на Херсонщині рятував кавуни від потопу

Источник материала
Поделиться сюжетом