США та Індія наголосили на важливості відновлення України після війни
США та Індія наголосили на важливості відновлення України після війни

США та Індія наголосили на важливості відновлення України після війни

США та Індія продовжать надавати гуманітарну допомогу Україні та вважають необхідним забезпечення реконструкції країни після війни

Про це йдеться в спільній заяві, оприлюдненій Білим домом за результатами переговорів президента США Джо Байдена й прем’єр-міністра Нарендра Моді, передає «Укрінформ».

«Обидві країни зобов’язалися надалі надавати гуманітарну допомогу народу України. Вони закликали поважати міжнародне право, принципи статуту ООН, територіальну цілісність і суверенітет. Обидві країни погодилися щодо важливості відновлення України після конфлікту», - зауважується в документі.

Президент Байден і прем’єр-міністр Моді висловили глибокий жаль через жахливі й трагічні гуманітарні наслідки, спричинені російською війною.

«Лідери підкреслили серйозний і зростаючий вплив війни на глобальну економічну систему, включно з продовольчою, паливно-енергетичною безпекою та критично важливими ланцюжками поставок»,- йдеться в заяві.

У цьому зв’язку лідери закликали докласти більше зусиль для пом'якшення наслідків війни, особливо в країнах, що розвиваються.

Зустріч Байдена і Моді відбулася в четвер у Білому домі. Сторони висловили готовність об’єднати зусилля для встановлення миру в Україні, а також для відповіді на глобальні гуманітарні наслідки, спричинені війною Росії в Європі.

Источник материала
loader
loader