Нетаньягу пояснив позицію Ізраїлю щодо військової допомоги Україні
Нетаньягу пояснив позицію Ізраїлю щодо військової допомоги Україні

Нетаньягу пояснив позицію Ізраїлю щодо військової допомоги Україні

Голова уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пояснив, якого підходу має намір дотримуватися його уряд у питаннях надання військової допомоги Києву через повномасштабне російське вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю The Jerusalem Post.

"Я вважаю, що Ізраїль перебуває в особливій ситуації, яка відрізняється від, скажімо, Польщі, Німеччини, Франції чи будь-якої із західних країн, які допомагають Україні. Ми маємо близький військовий кордон з Росією. Наші пілоти літають поруч з російськими в небі Сирії. І я вважаю, що важливо, щоб ми зберегли нашу свободу дій проти спроб Ірану отримати військові можливості на півночі Ізраїлю", - сказав він.

За словами Нетаньягу, Ізраїльтакож стурбований тим, що будь-які системи, надані Україні, будуть використані проти них, оскільки можуть потрапити до Ірану.

"Колись у майбутньому ми, можливо, зможемо допомогти покласти край цьому конфлікту. Я не впевнений, що це станеться. Це може бути цілком гіпотетично, але це може статися", - додав Нетаньягу.

Він зазначив, що збалансований спосіб, яким діє Ізраїль, правильний. "Ви повинні бути дуже розсудливими в міжнародних справах. Є співчуття, є допомога, що стосується цивільної оборони. Але я вважаю, що ми повинні ретельно провести межу, щоб люди зрозуміли", - зазначив він.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу на спільній пресконференції з канцлером Олафом Шольцом після їх переговорів у Берліні 16 березня заявив, що Ізраїль надає Україні таку допомогу, яку може собі дозволити з урахуванням непростих відносин з Росією.

Теги по теме
Украина Израиль помощь
Источник материала
loader
loader