Ілон Маск зізнався, що лікується від депресії
Ілон Маск зізнався, що лікується від депресії

Ілон Маск зізнався, що лікується від депресії

Ілон Маск розповів друзям, що приймає препарат кетамін для лікування депресії.

Свідки повідомили Wall Street Journal, що найбагатша людина світу також приймає дози психоделічної речовини на вечірках.

Раніше пан Маск закликав до реклами психоделіків і кетаміну як альтернативи прописаним антидепресантам разом із багатьма прихильниками цього препарату в Кремнієвій долині.

Кетамін є контрольованою речовиною в США, і його можна легально вводити лише шляхом ін’єкції в кабінеті лікаря чи клініці, переважно як анестетик.

Раніше пан Маск піддавався ретельній перевірці після куріння марихуани в подкасті в 2018 році . Препарат легально продається в Каліфорнії, але є незаконним на федеральному рівні, що викликає сумніви щодо контрактів його ракетної компанії SpaceX з НАСА.

Пан Маск і співробітники SpaceX проходили регулярні тести на наркотики після інциденту, сказав він.

Кетамін, широко відомий як вечірній наркотик, в останні роки різко зріс, і все більше людей використовують цю речовину для лікування депресії, у містах США з’являються клініки.

Пан Маск сказав людям, що він «мікродозує» речовину, згідно зі звітом. Мікродозування – прийом невеликих кількостей речовини, такої як кетамін або ЛСД – регулярно пропагується в Кремнієвій долині як спосіб підвищення продуктивності чи креативності або лікування депресії та тривоги.

Стів Джобс відкрито говорив про вживання ЛСД, тоді як Джастін Чжу, співзасновник маркетингового стартапу Iterable, був звільнений з посади виконавчого директора у 2021 році за мікродозування на роботі.

Раніше пан Маск стверджував про переваги кетаміну. Минулого року він написав у Twitter: «Я спілкувався з набагато більшою кількістю людей, яким допомогли психоделіки та кетамін, ніж СИОЗС та амфетаміни», — написав він у Twitter минулого року.

Він також сказав, що «люди повинні бути відкритими до психоделіків», а його давній друг, Девід Марглін, сказав, що він був у «помірних дослідницьких подорожах» з мільярдером.

У вівторок пан Маск написав у Твіттері: «Зомбування людей із СИОЗС, звичайно, трапляється занадто часто. З того, що я бачив у друзів, кетамін, який іноді приймають, є кращим варіантом». Пан Маск не відповів безпосередньо на повідомлення Wall Street Journal або на запит про коментарі.

Існує зростаючий клінічний інтерес до використання кетаміну для лікування депресії, кілька приватних постачальників у Великобританії пропонують його, хоча він не може бути призначений у NHS. Національний інститут охорони здоров’я та догляду, який схвалює ліки для використання в NHS, минулого року відхилив назальний спрей з кетаміном.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader