На Бердянському напрямку Сили оборони просунулись на 1,3 км, на сході місцями до 1,5 км - Маляр
На Бердянському напрямку Сили оборони просунулись на 1,3 км, на сході місцями до 1,5 км - Маляр

На Бердянському напрямку Сили оборони просунулись на 1,3 км, на сході місцями до 1,5 км - Маляр

КИЇВ. 29 червня. УНН. На Бердянському напрямку Сили оборони просунулись на 1,3 км. На Сході у напрямку Кліщіївки - на 1,2 км, у напрямку Курдюмівки - на 1,5 км. Про це у четвер повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише УНН.

Цитата

"Триває наступальна операція наших сил оборони на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках.
Наші «вигризають» у ворога кожен метр землі у важкому двобої. Мають успіхи. Водночас ворог продовжує наступ на Лиманському, Авдіївському та Маріїнському напрямках. Безуспішно", - написала Маляр у Telegram.

Деталі

Зі слів Маляр, на Півдні, на напрямку Рівнопіль - Володине українські воїни "мають успіх, зараз закріплюються на досягнутих рубежах та завдають серйозних втрат противнику". "Фактично знекровлюють наступальний потенціал ворога, знищуючи техніку, склади, пункти управління та особовий склад", - додала вона.

"На Запорізькому та Мелітопольському напрямках - нищимо ворога. Ворог підтягує для оборони всі своі резерви, навіть бригаду морської піхоти, яка свого часу тікала з Херсону", - вказала заступниця міністра.

"На Бердянському напрямку є просування 1300 м", - повідомила Маляр.

На Сході, з її слів, на Бахмутському напрямку наші війська перехопили оперативну ініціативу на цій ділянці фронту. "Противник намагається утримати зайняті позиції, проводить контратаки, але поступово відступає після понесених втрат", - вказала вона.

"У напрямку Кліщіївка просунулись на 1200 м. У напрямку Курдюмівки - на 1500 м. Боротьба триває на флангах міста", - повідомила Маляр.

"Наші мають успіх. Зараз закріплюються на звільнених рубежах", - зазначила заступниця міністра.

"Загалом на Бахмутському напрямку знову гаряче, тривають запеклі бої. Ворог підтягує туди резерви і чіпляється за Бахмут усіма своїми силами", - підсумувала Маляр.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader