/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F98edaf322219fbd3ed3b6fa66807e4e8.jpg)
На Полтавщині відкрився кулінарний хаб, де навчають готувати страви з нового шкільного меню
Про це у Телеграмі повідомив голова Полтавської ОДА Дмитро Лунін, передає Укрінформ.
Хаб створили на базі Центру профтехосвіти №1. Заклад став учасником проєкту «School Chef’s Training Hubs Development» в межах стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.
«Першими учнями обрали 20 майстрів виробничого навчання закладів профтехосвіти Полтави, Гадяча, Решетилівки, Кременчука. Вони готували 10 страв на традиційному і сучасному обладнанні, а до цього пройшли теоретичний курс», - повідомив Дмитро Лунін.
Він зазначив, що надалі кулінарний хаб у Кременчуці стане майданчиком для подальшого навчання й перекваліфікації кухарів області.
«Діятиме каскадний метод підготовки працівників харчоблоків: ті, хто пройшли тренінг, далі можуть навчати інших», - пояснив голова ОДА.
Як повідомляв Укрінформ, в Одесі в рамках проєкту School Chef’s Training Hubs Development також відкрили кулінарний хаб. Там кухарів навчатимуть готувати страви з нового шкільного меню, яке розробив повар Євген Клопотенко. Такі кулінарні хаби планують створити у семи районах Одеської області.

