Українські прикордонники затримали на кордоні зі Словаччиною нелегала із РФ
Українські прикордонники затримали на кордоні зі Словаччиною нелегала із РФ

Українські прикордонники затримали на кордоні зі Словаччиною нелегала із РФ


Порушник ще до повномасштабного вторгнення в’їхав в Україну й тепер намагався виїхати в одну з країн Північної Європи.

Громадянина Росії, що прямував від прикордонного села Сіль у бік Словаччини, затримали прикордонники Чопського загону. Про це Державна прикордонна служба України (ДПСУ) в середу, 5 липня.

“Порушник мав паспорт країни-агресорки. Він запевняв правоохоронців, що прибув у прикордоння з метою відпочинку і туризму. Однак з’ясувалося, що іноземець незаконно потрапив на територію нашої країни ще задовго до повномасштабного російського вторгнення.”, – розповіли в ДПСУ.

Прикордонники встановили, що поруч з українсько-словацьким кордоном росіянин з’явився не випадково. Він мав надію нелегального потрапити до однієї з країн Північної Європи.

“З метою встановлення усіх обставин правопорушення затриманого доставили в пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону”, – додали в Прикордонній службі

На росіянина оформили документи адмінпровадження за статтею Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України (ч.1 ст.204-1 КУпАП).

Далі цю справу передадуть у суд.

Нагадаємо, в кінці квітня в Україні затримали 44-річного громадянина Туреччини, якого з 2022 року розшукували через Інтерпол за тяжкі злочини, пов’язані з контрабандою наркотиків.



Теги по теме
Украина Россия Европа
Источник материала
loader
loader