13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Луценко і Безугла посварилися у Фейсбуці через "непереобтяжені інтелектом дописи"
Луценко і Безугла посварилися у Фейсбуці через "непереобтяжені інтелектом дописи"

Луценко і Безугла посварилися у Фейсбуці через "непереобтяжені інтелектом дописи"

Колишній генпрокурор Юрій Луценко заявив, що зіштовхнувся із хвилею хейту після того, як оголосив про закінчення служби в ЗСУ черед інвалідність. Причини інвалідності Луценко не вказав, але раніше він розповідав про боротьбу з онкологією.

- На жаль, не можу сказати, що мене не зачепляє хмара отруйних стріл. За 30 років у політиці я так і не наростив бегемотячої шкіри, потрібної в таких ситуаціях. Проте, пережив усі. Переживу і цю. Але тішить те, що 3/4 ненависників - прості гвинтики армії тролів, що лише відробляють сввою пайку. Для них навіть моя смерть стане лише приводом переписати з методички, що не так упав і не там похований. Решта - ненавидять мене, як загрозу іншої поведінки, інших принципів. Для них ненависно, що є політики ( і я не один), які можуть свідомо вибрати окоп в Бахмуті, а не пляж в Тайланді. Вони бояться, щоб люди не почали відрізняти важкі вчинки від пафосних промов. Їх лякає ще жива політична конкуренція, - написав Луценко у Фейсбуці

Окремо Луценко звернув увагу на дописи народного депутата від "Слуги народу" Мар'яни Безуглої. На думку колишнього генпрокурора, "саме її непереобтяжені інтелектом дописи видають і замовників цієї брудної кампанії, і їхні страхи".

Безугла відповіла на цей пасаж дописом у Фейсбуці, уточнивши, що "побувати в ЗСУ — не індульгенція!".

- Памʼятаєте, Юрій Луценко, як в 2019 не потиснула Вам руки? Памʼятаєте) Було за що. Смерть Гуменюка зараз, переслідування інших добровольців, переслідування Саакашвілі, — не дякувати і не дякувати. А Ваша дружина в нарядах вартістю, як легковий автомобіль, в Раді. Ото був 100% свій прокурор, навіть закон під призначення поміняли. У людей часто коротка памʼять. Побувати в ЗСУ — не індульгенція! Моя позиція — не замовлення, моя позиція, — бо памʼять некоротка. Але ще багато людей, добре, таки теж памʼятають Вас і просто не вірять. Ну йдіть, з Богом. Здоровʼя, правда, - відповіла Безугла. 

5 липня Луценко написав, що військова лікарська комісія встановила інвалідність і його зняли з військового обліку. Він пообіцяв надалі наближати перемогу волонтерством. Безугла опублікувала скрін новини про Луценка поруч із скрінами інших новин "Глава Київміськбуду покинув Україну з довідкою про інвалідність і підкорив Еверест" та "Екснардеп Юрій Береза пояснив, чому йде із ЗСУ". На всіх скрінах народний депутат виділила слова "інвалідність" та фразу "у зв'язку зі станом здоров'я". Згодом Безугла заявила, що деякі військовослужбовці навмисно ідуть на фронт, приховуючи хронічні захворювання, а потім звільняються "як інвалід війни з виплатами під час звільнення та подальшим грошовим утриманням".

З 29 серпня Безугла є заступницею голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Источник материала
Поделиться сюжетом