Huawei представляє свою найновішу модель ШІ на тлі буму ChatGPT
Huawei представляє свою найновішу модель ШІ на тлі буму ChatGPT

Huawei представляє свою найновішу модель ШІ на тлі буму ChatGPT

КИЇВ. 7 липня. УНН. Huawei Technologies у п’ятницю випустила нову версію своєї моделі штучного інтелекту для хмарних обчислень. Компанія намагається не відставати від буму генеративного штучного інтелекту, розпочатого ChatGPT, повідомляє Nikkei, пише УНН.

Деталі

Компанія Huawei Cloud, підрозділ компанії з хмарних обчислювальних рішень, повідомила, що їхня модель штучного інтелекту використовує інший підхід, ніж чат-бот ChatGPT Open AI. За словами компанії, їхня нова розробка під назвою Pangu Model 3.0 спрямована на задоволення потреб конкретних галузей і вирішення проблем, пов’язаних з операційною діяльністю, дослідженнями та розробкою продуктів та розробкою програмного забезпечення.

Huawei представила попередньо навчену модель ШІ на триденній конференції для розробників у Дунгуані. Компанія заявила, що має намір розширити свої хмарні сервіси на основі штучного інтелекту в нових сферах, включаючи уряд, фінанси та виробництво.

Генеральний директор Huawei Cloud Computing Technologies сказав, що модель штучного інтелекту базується на власному апаратному забезпеченні та платформах, оскільки компанія не має доступу до тих самих графічних процесорів (GPU) і програмного забезпечення, які використовують інші компанії для потужних програм ШІ.

Додамо

Не лише Huawei серед китайських компаній поспішають розгорнути власні відповіді на бум обчислень ШІ. Alibaba, Tencent і Baidu є одними з понад 30 китайських компаній і дослідницьких організацій, які оголосили про розробку власних широкомовних моделей ШІ в останні місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські компанії розробляють власні платформи ШІ, щоб конкурувати з Google і Microsoft

Теги по теме
Китай Huawei
Источник материала
Поделиться сюжетом