Нейтральні Австрія та Швейцарія приєдналися до європейської ініціативи захисту неба
Нейтральні Австрія та Швейцарія приєдналися до європейської ініціативи захисту неба

Нейтральні Австрія та Швейцарія приєдналися до європейської ініціативи захисту неба

Раніше нейтральні Австрія та Швейцарія, підписали меморандум стосовно своєї участі в Європейській ініціативі Sky Shields під час щорічної тристоронньої зустрічі країн D-A-CH (Німеччини Австрії Швейцарії) у Берні.

Про це повідомляє Федеральна рада Швейцарії.

Сьогодні під час щорічної тристоронньої зустрічі Німеччини Австрії Швейцарії D-A-CH, на яку до Берна прибули міністри оборони Австрії та Німеччини Клаудія Таннер і Борис Пісторіус.

Три міністри оборони підписали меморандум про взаєморозуміння щодо участі в Європейській ініціативі “Щит неба” Sky Shields (ESSI).

Ця ініціатива спрямована на покращення протиповітряної оборони в Європі та координацію закупівель протиповітряних систем.

Крім того, було укладено угоду про сприяння дослідницькому співробітництву в галузі озброєнь.

- Реклама -.

Головними темами зустрічі були безпекова ситуація в Європі, наслідки війни в Україні, тристороння співпраця та військова миротворчість.

Федеральний радник Віола Амхерд та міністри оборони Австрії та Німеччини Клаудія Таннер і Борис Пісторіус обмінялися думками щодо наслідків нападу росії на Україну для безпеки та шляхів підтримки України.

Підписання меморандуму про взаєморозуміння стосовно міжнародного співробітництва в рамках ESSI означає, що Швейцарія тепер визначить області співпраці, в яких вона планує зміцнювати свою участь.

Наприклад, це може включати покращення синергії в системі Patriot GBAD шляхом обміну інформацією та спільних навчань.

Участь у такій ініціативі також може призвести до економії коштів.

Європейська ініціатива “Небесний щит” Sky Shields (ESSI) – це німецька ініціатива з наземної протиповітряної оборони в Європі.

Ініціатива була започаткована в серпні 2022 року і спрямована на посилення протиповітряної оборони в Європі і кращу концентрацію зусиль в цій галузі.

ESSI має на меті краще координувати і, де це доречно, об’єднувати проєкти закупівель у сфері протиповітряної оборони в Європі.

Це дасть змогу використовувати економію від масштабу, покращити оперативну сумісність, а отже, сприятиме співпраці в галузі підготовки, технічного обслуговування і логістики.

Таким чином, основна увага приділяється економічним міркуванням і перевагам скоординованого підходу на європейському рівні.

Источник материала
loader
loader