На фронті загинув відомий український актор Філіп Віннер
На фронті загинув відомий український актор Філіп Віннер

На фронті загинув відомий український актор Філіп Віннер

На фронті загинув український актор Філіп Віннер (Дєдковський), який став на захист Батьківщини у перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 10 липня на Facebook-сторінці «Чесного театру» з'явилася інформація про смерть Віннера.

Відомо, що 9 липня йому мало виповнитися лише 32 роки.

«Наш актор, Філіп Віннер назавжди в строю. Сім'я нашого театру збідніла. З перших днів вторгнення Філіп захищав нашу землю в найгарячіших точках і продовжував жити театром, на його сторінці побачите вірші з окопів, він привіз театр із собою на війну. Його вбила. Росія. Не пробачимо. Щирі співчуття сім'ї та друзям», - повідомляє прес-служба театру.

На загибель Філіпа також відреагувала актриса та режисерка Ганна Хижняк.

«Скільки доброти та любові ти подарував. Скільки сміху. Я пам'ятаю, коли ти сказав, що підеш захищати нашу країну. І як ти завжди намагався триматися? Твоя мати виховала справжнього чоловіка. І я пишаюся тобою. І люблю всім серцем. Ти там назавжди. І в наших щасливих місцях. Місцях щасливих людей», - написала Ганна.

Друзі та рідні на сторінці актора залишають коментарі співчуття та свої спогади про Філіпа.

Філіп вступив до лав ЗСУ у перші дні після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Актор служив у 26-му окремому стрілецькому батальйоні. З грудня 2022 року перебував на «нулі» на Донецькому напрямку.

До великої війни актор грав у київському «Живому театр«», був студентом кіношколи Ukrainian Film School. Раніше працював у «Чесному театрі», був актор драматичного театру в КНУКіМ, а також закінчив курси акторської майстерності в Університеті імені І. К. Карпенка-Карого.

На фронті загинув відомий український актор Філіп Віннер фото 1
На фронті загинув відомий український актор Філіп Віннер фото 2

Актор періодично ділився своїми думками про війну й писав пости з передової.

«Ми змінюємо реальність щодня, після кожного нашого вчинку... Що таке Доля? Це знає Тарас Григорович Шевченко. Я це намагаюся тільки зрозуміти. І зараз, після проходження гарячих, шалено морозних, дощових і недоспаних днів війни, після погляду Смерті в мої очі… я на 100% усвідомлюю й розумію, чого я хочу в своєму житті. І яку ціну я готовий за це заплатити, який шлях пройти», - написав Філіп у травні.

На фронті загинув відомий український актор Філіп Віннер фото 3

Також на передовій актор записував емоційні відео, на яких читав поезію українських поетів. Своє останнє відео актор записав в окопі у червні. На ньому актор читає поезію Василя Симоненка «Є у коханні будні і свята».

Источник материала
loader
loader