Важко говорити про терміни вступу України до НАТО, поки триває війна – посол США
Важко говорити про терміни вступу України до НАТО, поки триває війна – посол США

Важко говорити про терміни вступу України до НАТО, поки триває війна – посол США

Посол США в НАТО Джуліанна Сміт заявила, що «дуже важко» домовитися про терміни вступу України до Альянсу, поки країна все ще перебуває у стані війни.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила у вівторок в інтерв'ю CNN.

«Навіть самі українці скажуть, що їм потрібно проводити подальші реформи. Вони досягли значного прогресу в галузі демократії та реформуванні сектору безпеки, але їм доведеться й далі працювати в цьому напрямку», – сказала вона.

Сміт нагадала, що Україна вже зробила позитивні кроки, завдяки яким НАТО погодилося спростити процес вступу, усунувши ключову перешкоду для України – вимогу про План дій щодо членства в Альянсі.

Відповідаючи на запитання про те, чи не стимулюватиме Росію до продовження війни відсутність часових рамок щодо запрошення України в НАТО, Сміт підкреслила, що члени Альянсу вже взяли на себе зобов'язання стосовно майбутнього членства України в НАТО та надання їй довгострокової підтримки.

«(Президент Росії Володимир) Путін припускав, коли розпочав цю війну, що зможе перечекати, доки Захід почне дивитися в інший бік і врешті-решт утратить інтерес до України. А реальність така, що минуло 500 днів війни, і ніхто нікуди не збирається йти», – сказала вона.

За словами Сміт, Сполучені Штати дуже раді від того, що Президент Володимир Зеленський бере участь у саміті й у першому засіданні Ради Україна – НАТО, додавши: «Думаю, це дуже сильний сигнал президенту Путіну».

Як повідомлялося, у Вільнюсі 11–12 липня проходить саміт НАТО, у якому візьме участь Президент України.

Теги по теме
Украина США НАТО
Источник материала
loader
loader