19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Модельну підозру для путіна та його поплічників можуть підготувати до кінця року - Генпрокурор
Модельну підозру для путіна та його поплічників можуть підготувати до кінця року - Генпрокурор

Модельну підозру для путіна та його поплічників можуть підготувати до кінця року - Генпрокурор

КИЇВ. 14 липня. УНН. Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що Україна до кінця року може мати модельну підозру щодо найвищого керівництва російської федерації за злочин агресії, повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН

Цитата

“Робота в Міжнародному центрі з переслідування злочину агресії проти України, який з 3 липня вже працює в приміщенні Євроюсту, європейської організації прокурорів, триває. Там вже працюють українські прокурори. Разом із ними будуть працювати прокурори країн-членів Спільної слідчої групи, якщо наші колеги погодяться направити туди своїх колег, це можуть бути колеги з Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Румунії та Словаччини. Крім того, вже є рішення щодо направлення спеціального прокурора від Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки”, - сказав Костін.

До розслідування та фіксації злочинів до України прибудуть і прокурори країн-партнерів.

“У найближчі місяці приєднаються інші країни-партнери, тому що злочин агресії – це міжнародний злочин, і відповідь на нього має бути міжнародною. Це не тільки про Україну, це про відповідь світового співтовариства на цей злочин”, – зазначив Андрій Костін.

Головним завданням прокурорів, які будуть працювати у Міжнародному центрі з переслідування за злочин агресії проти України буде збір доказів та розробка стратегії досудового розслідування злочинів, які робить росія.

“Я поставив завдання до кінця року, щоб ми мали модельну підозру щодо найвищого керівництва російської федерації за злочин агресії. Це серйозний виклик, але доказів зібрано вже достатньо багато, – повідомив Костін.

Також, він додав, що усі докази кримінального провадження щодо злочину агресії будуть проаналізовані для того, щоб трибунал мав підготовлену базу.

“Всі вони будуть зібрані разом і проаналізовані для того, щоб майбутній Спеціальний трибунал мав підготовлену базу для переслідування путіна та його поплічників за злочин агресії”, – пояснив Генпрокурор.

Нагадаємо

Раніше Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що у наслідок агресії рф в Україні загинуло понад 10 тис. мирних жителів, понад 13 тис. отримали поранення.

Теги по теме
Украина Россия война Генпрокуратура
Источник материала
Поделиться сюжетом